Dr. Michael Laitman

Hogyan kapjuk meg a Végtelen Fényét?

A Zohárban a VaYikra (az Úr hívott) fejezet 16-os része: De most, miután a Vav meg lett világítva, azaz a középső vonal, amikor mind a négy betű a Jod-Kof-Rés-Alef megnyílt, ő [Mózes] el tudott jönni a találkozás sátrához.

Csak a középső vonalon tud valaki belépni a találkozás sátrába (Malhut) és átadni a Fényeket ezekbe a vágyakba (Kelim)a három vonalon keresztül. Ez a fő alapelvre mutat: Valaki csak úgy tudja megkapni a Fényt, hogy elutasítja magától őket. Ha a Hasszadim Fénye, a Visszavert Fény, megemelkedik az ernyőről lentről felfelé, meg tudjuk bele kapni a Hohma Fényét.

Más szavakkal, ha vágyom rá, hogy megtöltsek egy másik embert és mindent, ami keresztülmegy rajtam, neki adok (ellökök mindent magamtól), akkor minden Fény keresztül tud menni rajtam, és én is meg fogom azokat kapni. Viszont ez már lentről felfelé megkapás lesz, az ernyő segítségével, ami az egómmal ellentétben áll. Ekkor, ahogyan írva van, „Mózes el tud jönni a találkozás sátrához”.

Ha várunk a Fényekre, hogy feltáruljanak a vágyainkban, ez a megszerzés érdekében történik, és a Fények feltárulása nem lesz engedélyezett. Ennélfogva annak feltétele, hogy a Fényeket megkapjuk, a „szeresd felebarátodat, mint önmagadat”. Minden csak akkor megy keresztül rajtunk ha a felabarát érdekében cselekszünk. Ekkor abban is örömünket leljük, ami hozzánk jön, és amivel a Végtelenség egész Malhutját megtöltjük. Minden ilyen Fény a tied. Ez az egyetlen mód arra, hogy megkapd őket.

Ebben rejlik a megszerzés tudománya – a Kabbala tudománya, egy tudomány arról, hogy hogyan kapjuk meg a Fényt azáltal, hogy visszaverjük azt. Most is a Végtelenség Fényében vagyunk; jelen van itt és most. Viszont nem látjuk vagy érezzük azt, mivel először el kell érnünk a képességet, hogy visszautasítsuk azt, hogy felvértezzük magunkat a Hasszadim Fényével. Csak ekkor tárul fel a Hohma Fénye a Hasszadim Fényében.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,646 seconds.