Dr. Michael Laitman

A Kabbala bölcsessége szétszóródásának spirituális gyökere

Kérdés:

Mi a terjesztés spirituális gyökere és miért olyan fontos ez?

Válaszom:

A terjesztés gyökere, a Kabbala bölcsességének szétszórása a lelkek közötti kapcsoltban van. Az edények széttörése és az elkülönülés a kölcsönös egoizmus okán a lelkeknek újra kell egyesülniük. Ez egy puzzle, amit össze kell raknunk; ez a szándékunk, hogy megismerjük a közös lélek Teremtőjét.

Kérdés:

Miért akarják a válások és egyéb hittételek azt, hogy terjesszük őket?

Válaszom:

Ők mind  terjeszteni akarják befolyásukat és erejüket; erősebb, hatalmasabb, gazdagabbak akarnak lenni, és több követőt szerezni a másban hívőktől. Ez a természetes egoista  vágya minden tanításnak.

Kérdés: Akkor mi a különbség a Kabbala és az egoista tanítások között?

Válaszom: Mi nem toborzunk senkit. Erre nincs szükségünk. Csak egy célt közvetítünk: Hogy az ember tudja a létezésének célját, és a módját, hogyan  tegye az életét jóvá, örökké és tökéletessé.  Erről van szó! Hogyan fogsz hívni egy ilyen személyt? Őt sehogy sem fogunk hívni, sem zsidónak, sem kereszténynek, sem muzulmánnak, semmi és senki követőjének. Ő egyszerűen kedve lesz, és szeretni fog mindenkit.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,460 seconds.