Dr. Michael Laitman

Hagyják a szamaraikat alul legelni

Annak érdekében, hogy lenullázzam magam a csoport előtt, a barátom érdemeit kell látnom és nem a hibáit. Látnom kell a spirituális, isteni pont-ot benne:

1. A  Teremtő-nek valóban szüksége van rá!

2. Ő egyedi és nagyszerű, mert a Teremtő egy darabja benne van.

3. Ő, ki lett választva a társamnak a spirituális úton. Amikor a Teremtő megteremtette tudta, hogy én csak a barátommal együtt tudom Őt elérni.

Mindenkinek vannak hibái, amiket “szamárnak” (anyag) nevezünk,. amit alul kell hagynunk. Azonban a barátom hibái nem okozhatnak nekem problémát, mert ő azon dolgozik, hogy megszüntesse a gonosz hajlamait. Hasonló módon, én is megszüntetem a sajátom. Csak a szívben lévő pontjával foglalkozom. Minden más testi minőség a Teremtő által volt megcsinálva, és mi fölé akarunk emelkedni a szívben levő pont segítségével: a szívben levő összes egyéb vágyainknak, “szamarunknak.”

A barátom minden más minősége nem érdekel engem, és nem létezik számomra; csak a spirituális pontot látom benne. Ez kimondottan az a pont, amivel szükséges egyesülnöm, és nem az ő “szamarával.” Ez a számára ugyan így van, az én elfogadásommal. Ezért nem lehet semmilyen problémánk egymás egoizmusával; mi egyszerűen nem vesszük figyelembe, vagy nem dolgozunk vele. Egy hálózatot építünk, a szívben lévő pontjaink hálózatával.

Az, aki önmagát a többiek felett látja, nem lesz képes velük egyesülni. És hogy lehetne valaki a többiek felett, amikor mindenkinek van szívben lévő pontja, de semmi mása nincs? A mi „szamarunk” különbözik a másokétól, például: egyikünké gyengébb, másikunké erősebb. Azonban a pontok között nincs különbség; minden element, egyformán fontos a spiritualitásban, mert a tökéletes nem működhet mindegyiknek, illetve egyetlen egynek a hiányával sem.

A barátaimat a fizikai testükben látom, a „szamarukat”, azonban ott van bennük a szívben lévő pont is. Ez nem egy belső szerv, ez egy isteni rész fentről! Ez egy darabja a Teremtőnek, bennünk, és én igyekszem hozzá kerülni ennek az erőnek a megragadásával és érezni Őt! Mindez mindenkiben van. Egyetlen másik hely sincs, ahol a Teremtővel találkozhatom. Csak a kapcsolat megteremtésével ezeken a pontokon át, a barátaim között tudok a Teremtővel találkozni.

Nincs más lehetőségem kapcsolatba lépni a Teremtővel. Akkor fogja felfedni magát, ha én megragadom a másik szívben lévő pontját, meg az övét, meg az övét, meg… Amikor én ezeken a pontokon függök, és lenullázom magamat előttük, ez azt jelenti, hogy lenullázom magam a Teremtő előtt.

Nem baj, hogy valaki, a saját számára nincs korrigálva még, és egoista. Amikor lenullázom magam, a másik szívben lévő pontja előtt, egyesülök az adakozás elemével, a Teremtő eredeti részével bennünk. Így a Teremtővel egyesülök.

Az igaz, helyes spirituális itt van, közöttünk, és nem egy másik helyen, másik világban. Tisztán érezhetem, ezt a spirituális edényt. Az a tény, hogy ezt nem érezzük, a mi pszichológiai problémánk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,160 seconds.