Dr. Michael Laitman

A betűk az én tulajdonságaim

A Zohar,VaYikra (Az Úr hívása)”, fejezetéből 156 szakasz: A tizenhárom minősége a Rachamimnak a Yod,-tól függ, a felső csúcsa a Yodnak, a Keter, amiben ott van a tizenhárom korrekciója a Diknanak. Ennél fogva a Yod a VavDaletból áll,  a ZON ezen belül jelezve, amiből ők (a ZON) YESHSUT-tá lesznek,  amely a Bina ami visszatérve Hochmavá válik. Ez az, ahol minden Mochin emelkedik, és ők minden dolog tökéletessége, mert a  VavDalet értéke a Gematriaban tíz, ami azt jelenti, hogy ők olyan fontosak, mint, Ő (női minőség)

A hozzám intézett kérdés: A Zohar sokat beszél a betűkről. Mi a kapcsolat a betűk definícióinak  A Zohar általi leírása, – és a szimbólumokként leírt és használt betűk között, és hogyan befolyásol a Felső Kormányzás rendszere bennünket?

A válaszom: Ezek ugyanazok. A betűk spirituális edények, amelyeken keresztül a Fény működik felettünk. Beszélhetünk a Fényről, olyan módon, hogy betűnek hívjuk, úgy, mint “Yod,” “Vav,” vagy “Dalet.” A betű egy minősége a Fénynek, amit az akkor szerez meg, amikor keresztülmegy a betűn a mi befolyásolásunk érdekében egy meghatározott módon. A betűk, a spirituális edénynek is a minőségei, ami hasonló lesz az áthaladó Fényhez, az érzékelés érdekében.

A formaegyezés törvényével megegyezésben, lehetetlen érzékelni a Fényt anélkül, hogy hasonlóak lennék a formához, azon a Fényen keresztül, ami befolyásol minket. A Fénynek be kell lépnie a “Vav”-on keresztül és működnie rajtam. Akkor nekem szintén meg kell szereznem a “Vav,” tulajdonságait, a “Vav” formájának elfogadásához, a Fényhez való kapcsolódás érdekében. De mivel hasonlóságot kell felépítenem a “Vav” –val a saját anyagomból, nem“Vav” vagyok többé, az anyagom különböző, a következő betű leszek “Dalet.

Így, egyik oldalról, van “Yod” (Hochma), bennem, akit három betűvel ejtünk (“Y-O-D” vagy “YodVavDalet“), mutatva, melyik formában tudjuk érzékelni. Amikor megszerezzük a “Vav” és a “Dalet,”-et, a “Dalet” hasonlóvá válik a “Vav.” –hoz. Azonban a Dalet és a Vav nem két különböző betű? Igaz, ezek különbözőek, de nagyon hasonlítanak egymáshoz. Mivel különböző anyagokból teremtődtek, megfelelő formákat igényelnek. Ezért van annyi formája a betűknek, bár mindegyik az adakozás formája.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.