Dr. Michael Laitman

Miért van az angyaloknak szárnya?

A Zohar, VaYikra (The Lord Called),”fejezete, 135 szakasz: A hét égbolt van felül, és mindegyikben csillagok, csillagjegyek és napok vannak, ahogy szolgálnak minden egyes égboltnak. Az összes égboltban vannak Merkavot –jai [többes száma a Merkava—harci szekér/struktúra szónak), egyik a másik felett,  felöltve a lényegét a ő Mester Királyságuknak. És minden égboltban vannak Merkavotok és napok, amik különbözőek egyik a másiktól, és egyik a másik felett áll. Némelyiknek hat szárnya van, némelyiknek négy szárnya van, némelyiknek négy arca, némelyiknek két arca, és némelyiknek egy arca van; némelyik tűzben ég, némelyek vizek, némelyek szelek, ahogy írva van“Az általa keltett szelek, az Ő hírhozói, a lobogó tűz, az Ő követei.”

Az angyalok, a mozdulatlan, növényi, és állati szinteken levő erők, az ember vonatkozásából. Ez a világ a mozdulatlan, növényi, és állati természeten belül létezik, amely létrehozza a szükséges környezetet az ember számára.  A spirituális világhoz hasonlóan, a lelkünk erői között vannak erők – a mozdulatlan, növényi, és állati szinteken – amelyeket angyaloknak nevezünk.  Ezeknek az erőknek a közreműködésével, formálni tudom a viselkedésemet, amivel én törekszem a céljaimat a Teremtő irányába fordítani, annak érdekében, hogy kapcsolatba kerüljek Vele. A lelkem ezeknek az erőknek köszönhetően létezik, ezek az erők az én környezetem. Ezen az úton haladok előre.

Az angyalok tehát az emberi lélek erői, amelyeket a személy rendez el, a lelke működésének érdekében.  A személy irányítja ezeket az erőket a Teremtő felé, hogy ez által kapcsolatba kerüljön vele, Ezeknek az angyaloknak nincs szabad akaratuk, sem saját valóságuk. hasonlóan a természeti erőkhöz, Amit mi úgy ismerünk: mint a gravitáció, a molekulák és atomok, a kis és nagy testek közötti egymásra hatások törvényei, Mindezeket az erőket angyaloknak nevezzük.

Nem képzelhetjük el az angyalokat szárnyakkal rendelkező, körbe repkedő lényeknek! A „szárnyak”, amikről A Zohar beszél: vagy elfedések, vagy a szűrők, amit az angyalok visznek a személyhez. Ezeknek az erőknek a segítségével, a személy eléri az önmegvalósítást. Birtokolja az erejét a szűrőnek: amit „angyal szárnyának” nevezünk.

Ezért a hozzáállásunk ezekhez az erőkhöz, ugyanolyannak kell lennie, mint a természeti erőkhöz ebben a világban. Minden, ami körülveszi a személyt, (az emberek kivételével) minden erő, angyal. Lényegében mi mindig arra törekszünk, hogy irányítsuk őket, azon az úton, ami a legkényelmesebb, a számunkra. Ez hasonlóan van, a spirituális világban.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,662 seconds.