Dr. Michael Laitman

Ez a világ csak egy kezdőpont

A Teremtő nem teremtette a mi anyagi világunkat. Ez csak a mi képzeletünkben létezik, mert mi az egoizmusunk korlátain belül vagyunk. Abban a pillanatban, amikor átváltunk az adakozásra, és elkezdjük megszerezni az adakozásra irányuló vágyakat, a Felső Valóság (ami tényszerűen létezik és fejlődik) felfedi magát a számunkra.

Az alsó rétege ennek az anyagi világnak folytatni fogja a létezését, hogy folyamatosan lehetőséget biztosítson a számunkra a szabad választással elérni a spiritualitást. Ebben világban dolgozni járunk, vásárolni megyünk a fűszereshez, tudjuk, hol van a végleges tartózkodási helyünk, az otthonunk, a családunk. Hasonló dolog működik a spiritualitásban.: Van végleges tartózkodási helyünk. Felmászunk, és aláereszkedünk spirituális lépcsőkön, azonban a legalacsonyabb szintje a létezésnek (a mi világunk) mindig garantált a számunkra.

Ez a világ illuzórikus, és sehol máshol nem létezik, mint a képzeletünkben. Ez egy alappont, ami lehetőséget biztosít, hogy saját magunkon cselekedeteket hajtsunk végre, melyek az adakozásra irányulnak. A Teremtő mindannyiunknak ugyanazt a „mozifilmet” mutatja be, így adja meg a számunkra, hogy ugyanabban a valóságban létezhessünk. Ez az oka annak, hogy a legfejlettebb Kabbalisták és a leggyengébb elméjű, egyszerű emberek ugyanazt az anyagi világot érzékelik.

Ez így működik, még ha nem is beszélünk arról, hogy egy intelligens ember kicsit másképpen látja a világunkat, és többet ért meg belőle, de általánosságban mindannyian ugyanazt a képet látjuk. Nem tesz különbséget az sem, ha birtokol valaki egy speciális tulajdonságot, mert az nincs azonosságban a spiritualitással.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,670 seconds.