Dr. Michael Laitman

A munka, ami megvilágítja a vágyunkat

Kérdés:

Hogyan tudja az ember ellenőrizi, hogy menyit haladt előre leckéről, leckére?

Válaszom:

Aktivan kell dolgoznom azon, hogy megvilágítsam az előre haladásomat , valójában az előre haladás függ ettől a belső, alapos vizsgálattól. Mit akarok én? Ez az én kedvemért van vagy az adakozás kedvéért? Van-e kapcsolatom a barátokkal e tekintetben? Szükség van rájuk vagy nincs? Az egoista vágyból dolgozom, vagy az adakozás szándékából. A Teremtő vagy a teremtmény oldaláról, az egoizmusom felett vagy benne?  A teljes előrehaladás az ilyen önanalízisen alapul.

Lehetséges, hogy egy jó lecke után, ezek a megvilágítások felfedik rossz állapotomat bennem, de ezek precízebbek lesznek, és ez azt jelenti, hogy haladok előre.   Minden nap egy szimpla eredményt nyújt nekem: a következő holnapi leckére egy jobban megvikágítottv vággyal kell jönnöm. Hogy van—e vágyam vagy nincs, az irreleváns, miután ez Felülről jön. Mindazonáltal ez az állapot jobban lesz definiálva?

Valószínűleg ez az analízis egy végső állapothoz vezet, ahol minden tisztázatlan és ködös. De ez ugyanakkor nagyobb világosságot és tisztaságot indikál. A Fény , aki hozzám jön a lecke alatt, definíciókat produkál nekem; Hogy ők pozitívak vagy negatívak, az irreleváns.  Ezek a definíciók lehetővé teszik nekem, hogy egy finomabb és precízebb analízist hajtsak végre, hogy értékeljem magamat, az állapotomat, a Teremtőre vagy a célra való tekintettel,–minden irányban.

Így a Fény vonzza a vágyat: Ha fénylik, többet látok belőle. Még ha én abbahagyom, hogy bármit megkülönböztessek, és egyszer csak teljesen zavarodott és ködös legyek, ezt úgy hívjuk, hogy többet látok. Ezek a szintek a megértés fokozatát ajánlják.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.