Dr. Michael Laitman

Rajzold meg a Felső Világot magadnak

Az egész munkák arról szól, hogy átváltsunk valóság felfogásáról az egoista érzékeken belül a valóság felfogására az altruista érzéken belül. Ez az összes különbség ennek a világnak a felfogása és a Felső Világ felfogása között.  Ez az a különbség a mi jelen valóságfelfogásunk (ahol mi hazugságban élünk, messze a Teremtőtől, anélkül, hogy tudnánk, hogy hol vagyunk) a megértésünk, érzékelésünk, tudásunk között, és aközött, hogy Kiben és Kivel létezünk.

A kapcsolás az érzékelésben az emberi erőfeszítés erénye által történik. Először kell egy vágy arra, hogy megváltoztassuk az ember érzékelését: ez csak akkor történik meg, ha akarjuk. Ezért kell törekednünk arra, hogy egy magasabb valóságot képzeljünk el, és létrehozzuk a képét bennünk  úgy, ahogy a  Kabbalista Könyvek mondják nekünk, és úgyis ahogy ilyen kapcsolatokat építünk közöttünk a csoportban.

Ezért, amikor ezekről a magasabb valóságokról olvasunk a tanulmányaink alatt, kérni fogunk egy erőt, hogy jöjjön le Fentről, és nyissa ki érzékeinket, hogy kiszabadítsa az akadályoktól a percepciónkat, lehetővé tegye nekünk, hogy felfedjük, hogy valóban hol létezünk,  hogyan maradjunk ebben a megtévesztő, képzelt, mesterséges közegben, amit ma a mi ködös érzékeinkkel prezentálunk. Ezért a mi teljes munkánk abból áll, hogy megtaláljuk az igaz definíciót, amit az igaz valóságnak hívunk.

Mindannyinknak használnia kell az erejét, olyan mértékig, ahogy lehetséges, és próbáljunk meg elképzelni és lefesteni egy magasabb rendű képet, ahol mindannyian a vágyainkban egyesültünk a Teremtővel, és nincs különbség közöttünk. Itt a Teremtő(az adakozás és a kölcsönös szeretet tulajdonsága) közöttünk időzik, bennünk.

A valóságban nincs más, mint ez az állapot. Nincsenek képzeletbeli képek. Kérnünk kell ezt a valóságot, hogy hasson ránk, és testesüljön meg bennünk.  Ez kell, hogy az erőfeszítéseink eredménye legyen. Ez az, amire az embernek állandóan törekednie kell, amikor a Zohárt és más Kabbalista könyveket olvas.  Ez szintén az oka annak, hogy ezek a könyvek az igaz valóságról szólnak.  Különben más könyveket is olvashatnénk, amelyek más stilusban íródtak, egyáltalán  nem lenne értelme mindet elolvasni.

Tehát, ha mi Felső Realitásról olvasunk ezekben a könyvekben, meg kell próbálnunk megérteni őket. Ahogy Baal HaSulam írja  a 155. bekezdésében a „Bevezetés a Tíz Szefira tanulmányozásába” című művében”, „ …a megértés utáni sóvárgás és nagy vágy által, hogy ők mit tanulnak, felébresztik maguk felett a Fényt, ami körülveszi a lelkeiket.”  A Fény abból az egyedi állapotból jön, ami létezik, és ily módon mi korrigáljuk magunkat.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,668 seconds.