Dr. Michael Laitman

A dolgunk a vágy előkészítésében.

Ami A Kabbalistákat illeti, A Zohár a leghatékonyabb része az egész Tórának és minden Kabbala könyvnek. Miért? Ezeket a könyveket szentnek hívjuk (a  Bina tulajdonsága), mert ők a spirituális megérkezés magasságából íródtak. Ezért, ha olvassuk őket, magunkhoz vonzzuk a Fényt, aki visszavisz minket a Teremtőhöz.(a Hozzá hasonlóhoz).

Mindazonáltal, mi korrigáljuk a vágyat, hogy csak a magunk által korrigált vágyat kapjuk meg, miután nincs Fény, nincs kielégülés a vágy nélkül.  Tehát kérnünk kell a Fényt, hogy hasson ránk és transzformáljon minket.  Ezt a Fényt Körülölelő Fénynek hívjuk, mert messziről sugárzik ránk. A Fény befolyása alatt, az „ördögi szándékunk” átfordul jóvá. Aztán addig a mértékig, amíg a vágy összehasonlítja a Fényt, a Fény kitölti őt.

Azután felkészülünk a Tóra tanulmányozására, ami azt jelenti, hogy  a vágy korrekcióját akarjuk. A vágyat megelőzi, hogy realizáljuk, hogy a természetünk ördögi (számunkra) Az ördögi a természetünkben az az, hogy képtelenek vagyunk egymással egyesülni! A mi egységesítésünk pontosan az edény, ahol a Felső spirituális életünk feltárható.

Ezen okból, meg kell próbálnunk létrehozni egy kapcsolatot egymással, és hogy egyesüljünk. Ez az irományokban le van írva, amikor Izrael a Sinai hegy lábánál állt,” mint egy ember egy szív”, „ minden Izraeli barát, „és szered felebarátodat, mint tenmagadat” Miután felfedeztük képtelenségünket az egyesülésre, hogy mi tart vissza miket, hogy elérjük a jó állapotot, az Ember, egy igaz ima, a vágy, hogy korrigálva legyünk, és kezdjük érezni, hogy elmerülünk egymásban.

Azaz, a Tóra tanulására való előkészület számít az erőnkre, hogy egyesüljünk, érezzük, hogy mennyire képtelenek vagyunk megtenni ezt, és ezt az állapotot ördöginek realizáljuk, mint egy akadályt a jó felé vezető úton. A Tóra tanulmányozása csak a korrekt előkészület után jön, az Ember maga felszínre kerül.

Azt gondoljuk és tisztázunk mindent, amit már olvastunk a Zohár könyvében. Közben a Fény segíteni fog nekünk a dolgunkban.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.