Dr. Michael Laitman

Hogyan éljünk együtt a „mérges kígyókkal

Egy rövid összefoglaló a “Chukat,” heti Tóra adagnak,7. rész: És akkor a nép elkezd panaszkodni, hogy miért rakták ki őket Egyiptomból. Viszonzásul a Teremtő  kígyókat küld, akik sokakat megölnek, és akkor a nép kéri Mózest, hogy imádkozzon a szenvedés megszüntetésért.  Mózes imádkozik ezért, és utasításokat kap, hogy hogyan jöjjenek ki ebből a szituációból, a „bronzkígyó” segítségével.

A teljes spirituális úton keresztül az ember összezavarodik a sok kérdés miatt, és nem tudja mit tegyen. Meghajlik a terhelés alatt, kideríti a „mérges kígyók” megjelenését, és vágyik az élvezetre, ami bele van csepegtetve a teremtés megalapozásába. Mindazonáltal látszólag létrehozva egy „bronzkígyót” , az ember segíthet magán. Kezdi érteni és érezni, hogy minden,, amit felfog nem igazán él, hanem lényegében egy „szobor”.

Ha a kígyók kívülről jönnek, a Felső erő manifesztációjának tűnnek. Amikor az ember megpróbálja saját maga által létrehozni, akkor világossá válik számára, hogy semmi dolga a Felső Erővel, hanem ők a saját képzeletük termékei ők, és úgy kerülnek elő, mint ostoba akadályok az úton. Ez azért van, mert Mózes amilyen hamar lehet, épített egy bronzkígyót, a probléma megoldódott, és Izrael népe többé nem volt bajban.

Ez az egyik mód, amit a Tóra használ, hogy elmagyarázza nekünk, hogy hogyan védjük és korrigáljuk magunkat. A „bronzkígyó” az egy szélsőségesen érdekes módszer, hogy félre tegyük „gonosz vágyainkat” (egoizmusunkat). Felépítjük saját ellenkezésünket, hogy képessé tegyük magunkat arra, hogy elismerjük, hogy ez csak illúzió. Te elmondhatod a különbséget, mert te vagy az, aki felépíti a „bálványt”.  Hívjad „elfoglaltsági terápiának”, ha akarod. Ez az, ahogy az ember  felszabadítja magát a problémából, amit a kígyó vált ki belőle. Ez anélkül megy, hogy kimondanánk, hogy minden ilyen akció belső akció.

Komment:

Egyrészt azt mondják, ne készíts bálványt, de ebben a szituációban a Teremtő az, aki elrendeli Mózesnak, hogy építsen egy bálványt.

Válaszom:

Ez korrekt. Néha úgy kell viselkednünk, ahogyan ezt a gyerekeinkkel tesszük, Hogy leküzdjük a félelmüket, szándékosan arra késztetjük őket, hogy megtegyék, amitől félnek: “Menj közelebb ehhez a kutyához, és láthatod, hogy nem bánt téged”

Megnézed a képeket, és arra gondolsz, hogy ezeket a Teremtő küldte neked, és hogy a „kígyó” a Felső Erő manifesztációja, amelyik kontrollál téged. De a Teremtő azt mondja: “Nem, tedd ugyanazt a dolgot, és meglátod, hogy te képzeled ezt csak el, te rajzolod fel a képét ennek a kígyónak. Valóban nincs semmi ott, csak neked tűnik úgy, hogy ott van.

Ha te csinálsz egy „bálványt” láthatod, hogy üres, hogy ez a „mérges kígyó”, amelyik jön és megijeszt, nem tartalmaz semmi mást, csak azt, amit te raktál bele. Te alkottad őt, nem a Felső Erő. Építsd meg és látni fogod, hogy ez igaz.  Egy „bronzkígyó” egy kép, amely megengedi nekünk, hogy egoista vágyainkat korrekten kezeljük.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,171 seconds.