Dr. Michael Laitman

Kabbalisták a teremtés céljáról, 1.rész

Kedves barátaim, elkezdem közölni a nagy Kabbalisták  idézeteit különböző témákban. Kérlek kérdezzetek ezekről a dolgokról. Ígérem, hogy megválaszolom azokat.

A Teremtő az Abszolút Jó.

Mert realizáljuk, hogy a Teremtő Magában és Magáért van, teljes, és senki segítségére nincs szüksége a teljesítéshez, mivel Ő megelőz mindent, ezért aztán világos, hogy nincs benne semmi kapni akarás. És miután nincs semmi kapni akarása, ő alapvetően mentes attól a vágytól, hogy másnak kárt okozzon, ez ennyire egyszerű.

Továbbá ez teljesen jó az eszünknek, mivel az első koncepció az, hogy birtokolja a másoknak való adakozás vágyát, a teremtményekre vonatkozóan.  és ez evidensen meg van mutatva a nagy  Teremtés által, amit ő a szemünk láttára alkotott. Ezen a világon vannak lények, akik szükségszerűen vagy jó érzést, vagy rossz érzést tapasztalnak, és ez az érzés a Teremtőtől jön.  És miután az abszolút világos, hogy bánatot okozzunk a Teremtő természetének, ezért szükségszerű, hogy a teremtmények csak jóságot kapjanak tőle, mert ő arra alkotta őket, hogy adakozzanak .

Tehát megtanuljuk, hogy csak arra vágynak, hogy jóságot adjanak, és teljességgel lehetetlen, hogy bármi ártalom legyen a dologban, ami sugározhat belőle. Ezért mi úgy definiáljuk őt, mint az „Abszolút Jó” Baal HaSulam, cikke “A vallások lényege és célja.”

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,695 seconds.