Dr. Michael Laitman

Kabbalisták a teremtés céljáról 3. rész

Kedves Barátaink, tegyétek fel a kérdéseiteket arról, ami ezzel kapcsolatban a nagy kabbalistáktól származik. Megígérem a válaszokat. A zárójeles megjegyzéseket én tettem.

Mi a teremtés célja?

…Mi volt a Teremtő célja, amikor ezt a sorsot teremtette? Ez csakugyan felemel, a Magasabb és fontosabb szintre, ahol érezni lehet az Istenséget, úgy, ahogy az emberi érzékelés is működik, amely adott a személy számára. Ahogy ezt valaki megismeri, és érzi a barátainak a kívánságát, tanulni fogja a Teremtő szavait…

– Baal HaSulam, Cikke A kabbala tanítása és annak lényege

a Teremtő célja attól a pillanattól, amikor létrehozta a teremtését, a saját Istenségének felfedése a teremtményei számára. Ennek célja az, hogy az Istenség felfedezése által a teremtmény eléri az élvezet adományát, ami örökké növekszik ameddig el nem éri a vágyott mértéket

…és ez által, a az alsóbb a valódi felismeréssel felemelkedik és harci szekérré válik a Teremtő felé, és hozzá tapad, ameddig el nem éri a végső teljességet: “Egyik sem látott a Termtő mellett téged.”….
– Baal HaSulam, Cikke Matan Tóra (A Tóra átadása),” 6 rész

Az ember a mennyekbe emelkedésre lett teremtve… [önmagától, az alsóbb középpontig, kitölteni az üres, megszorított teret az adakozás tulajdonságai által, így emeli a Fény a határvonalát egészen a Végtelen Világig.

– Rabbi Menahem Mendl of Kotzk

…a teremtés célja felbecsülhetetlenül értékes, mert az olyan apró szikra, mint az emberi lélek, fel tud emelkedni és magasabbra tud elérni, mint a kormányzó angyalok… [A kormányzó  angyalok, az adakozás olyan erői, melyek nem független akaratuak, mint az állatok a mi világunkban  ]….

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,470 seconds.