Dr. Michael Laitman

Egy homokból épült „kép”

Rabash cikkéből: A Malchut irányítását “Chukat” (corpus juris/törvények kódja) nevezzük. Azonban ez alatt, csak a Tóra törvényét, és nem magát a Tórát értjük. Ezt azt jelenti, hogy a Tóra elérése érdekében, el kell fogadnunk, azokat a törvényeit, ahogy adakozik felénk. Máskülönben lehetetlen a Tóra megkapása. Amikor a személy elfogadja a Malchut irányítását maga felett, akkor őt Izraelnek hívják.

Mi, mindannyian kapni akarási vágyból állunk. Ez a vágy, hasonló a hegyhez, a dombhoz, vagy egy homok halomhoz, aminek nincs formája. Ebből a homokból, a víz segítségével (Hassadim) fel kell építenünk a Teremtő hasonlatosságának formáját, úgy, ahogy a tengerparton képesek vagyunk a homokot formálni.

Ez a mi feladatunk, a folyamat, amelyben felépítjük a korrekt formát az alaktalan „homokból”, a Teremtő minőségének tanulmányozásán, és ezek lemásolásán keresztül, megformáljuk magunkat ezekből – ezt nevezzük “chukat-nak” (a törvények kódja). A saját magunk számára megszerzett formákat nevezzük “chukatnak.

Végül, az ok, a hatás és az adakozás formái, ahogy azokat építjük, egyiket a másik után, a kapni akarás alapjain, mindegyik össze fog kapcsolódni. Semmi nem tűnik el a spiritualitásban, az alap megmarad, és végül ez a szerkezet átváltozik a Teremtő képébe, amit mi magunk hozunk létre.

Ez követi azt a módot, ahogy a teremtmény meg lett Teremtve a Teremtő által. Ez van leírva a Zóhárban. Ezért, minden alapvető törvény, amit a Fényből kapunk, a Teremtő felfedése közben, azért létezik a számunkra, hogy saját magunk valósítsuk ezt meg.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.