Dr. Michael Laitman

„Cselekednünk kell és hallanunk kell”

Kérdés:

Miért kapott az ember túl sok intelligenciát fentről? Ennek eredményeképpen az érvelése túlsúlyban van, és visszatartják a cselekedeteit, megfosztva őt az előrelépés lehetőségétől?

Válaszom:

Az emberek azért kaptak ennyi intelligenciát, hogy ne legyenek állatok. Egy állatnak épp elég intelligenciája van, ahhoz, hogy megéljen, és nem csinál hibákat. Nagymértékű intelligenciát kaptunk, hogy hibázhassunk és tervezzük a jövőt, egoista szándékokkal és ezekkel együtt az intelligenciát, hogy magasabb szinte vágyjunk, hogy fejlődjünk és szenvedjünk. Végül is ez lökdös minket előre.

Egy járulékos vágy, egy szívben található pont felébred egy emberben és elégedetlenséget okoz benne: „Ki vagyok én? Miért élek? Mi az élet? Mi a halál?” Egy állat nem teszi fel ezeket a kérdéseket. Nem panaszkodunk, hogy megkaptuk ezeket a kérdéseket, ahelyett, hogy csak élnénk tovább, mint egy állat, nem igaz?

A túl sok intelligencia nem jelent problémát. A probléma akkor jelentkezik, ha az ember hagyja, hogy a testi elméje irányítsa őt, és meggátolja a cselekedetben. Ha egy cselekedetet nem az elme irányít, az elme győz és megállítja a cselekedetet.

A csoportra kell hangolódnunk, hogy jó kapcsolatokat építsünk ki ott, és hogy „vegyünk magunknak egy barátot”. Ezt úgy hívják, hogy cselekedet, ahogyan írva van, „cselekednünk kell és hallanunk kell”. Ez azt jelenti, hogy el kell érnünk a Bina szintjét. Végül is, a cselekedeten keresztül a Bina korrigáló Fényét vonjuk magunkra. Hatással van ránk és megadja nekünk az adományozás tulajdonságát. Viszont ha az elme meggátolja az embert abban, hogy cselekedjen, akkor a személy nem tud változni.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.