Dr. Michael Laitman

Spirituális összeszerelő szalag

Az ABYA világain át emelkedünk felfelé, mint egy létrán, és ez olyan módon érvényesül, hogy a felső spirituális objektum (Partzuf) kiválasztja a “legfényesebb” (amelyik a legkevésbé sérült a törés során) Reshimot (információs felvételt). A felső Partzuf ezáltal korrigálja ezt a Reshimot, létrehozva a következő alacsonyabb spirituális objektumot. Hasonló módon, ha valamely szinten választok Reshimokat, amiket most képes vagyok korrigálni, és ezek lesznek az új realitásom, a világom. Ez olyan, mintha fognék egy élesebb szemüveget, amin keresztül elkezdem látni az alsóbb rétegét ennek az információs felvételnek.

A  Felső Fény eléréséhez nem csak a legfényesebb Reshimomra van szükségem, mivel azonban már realizáltam ezt, és ezzel létrehoztam az új spirituális Partzufomat – a legfényesebb Reshimom adatainak megfelelően – akkor ezen keresztül a Fény egyre mélyebbre hatol, a következő Partzuf Reshimójába. Így, rétegről rétegre, a vágy képessé válik a Felső Fény befolyásának megszerzésére. A felső Partzuf az előző szintre épül, mintegy nagyító lencseként szolgál, ami fókuszálja a Fényt az alsóbb rétegek információs feljegyzései (Reshimói) számára.

Egy réteg erre kiválasztott Reshimoi, a spirituális Partzuf alapjaként szolgálnak, amin keresztül a Fény még mélyebbre hatol, és és ezzel megnyitja a következő, alacsonyabb spirituális Partzuf információs feljegyzéseit. Ezért minden alkalommal, a felső spirituális Partzuf kialakulása ad a Felső Fénynek egy lehetőséget, hogy átalakítsa, képessé tegye  az alsóbb rétegét a kapni akarásnak, ezáltal beléphessen abba, és kapcsolódjon vele. Addig a pillanatig egyszerűen nem érzékelték egymást, mivel túlságosan nagy távolságra voltak egymástól a belső tulajdonságaik.

Bárhogy is, a felsőbb Partzuf, emelkedés közben összekötő elemmé válik a Felső Fény, és a következő, alsóbb réteg információs adatai között. Így fokozatról fokozatra megtörténik a korrekció. Mindenki, aki befejezi a korrekciót egy szinten, keresztülmegy a következő spirituális objektum válogatott, elkülönített, egyéni Reshimóinak a teljes halmazán. Minden szint korrekciója után, bármi korrigálni való is maradt, az egy lépéssel tovább lesz elérhető.

Ez az, ahogy teljesítjük a feladatunkat a spiritualitásban: Kiválasztjuk a legfényesebb vágy-Reshimót, és azzal dolgozunk. A többivel nem kell foglalkoznunk, mert később lesznek felfedve a számunkra.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.