Dr. Michael Laitman

Áttörés

A mi világunkban állati szinten létezünk, ahol teljes mértékben a természet irányít minket. Viszont az időben valamikor feltárjuk, hogy ez az élet jelentéktelen és értelmetlen, és arra kezdünk el vágyni, hogy magasabb szintre emelkedjünk. Mégis, hogyan vagyunk képesek az állati létezés fölé emelkedni, ami automatikus és nem rajtunk múlik? Hogyan tudunk „emberré” válni szabaddá az állati testünk fölött?

Az „ember” azt jelenti, hogy a Teremtőhöz hasonló (mert az „Ádám” szó a „Domeh” hasonló szóból származik). Annak érdekében, hogy megvalósítsuk a felemelkedést, hogy egy új „emberi” természetet az „állatiban”, és ahhoz, hogy az új természetünk egyenlő legyen a Teremtővel, magunkra kell vonni a Reformáló Fényt. Ez egy különleges Felső Erő, ami hatással van ránk, és megváltoztat minket, hogy felemelkedjünk, egyre nagyobb megértéssel, érzésekkel, képességekkel és felfogással. Így emelkedünk egy magasabb szintre, amit „emberinek” neveznek.

Ez nem csak egy mechanikus felemelkedés, vagy a több tudás felhalmozása, hanem egy átmenet a természet egy másik szintjére. Nem értjük meg, hogy ez hogyan történik mert most éppen az állati testünkből tekintünk a világra. Elrejtőzöm ebben az állatban és annak szemein fülein és egyéb érzékein keresztül fogom fel a világot. Képtelen vagyok különbözően látni a világot, ameddig Fény nem érkezik Fentről és nem teszi lehetővé, hogy megszabaduljak ebből az állati bőrből és az érzékeléseiből, és emberi öltözetbe nem öltözteti azt. Ekkor új valóságot fogok érezni és látni.

Most nem tudjuk, milyen valóságban létezünk, és hova kell megérkeznünk. Ezeket a dolgokat csak egymásra vonatkozóan lehet megbecsülni és tanulmányozni. Viszont azért, hogy ezt a teljes folyamatot mozgásba hozzuk, két fő tanácsot kaptunk: Legyünk Kabbalista csoportban, és tanulmányozzuk a Kabbala könyveket. A csoporton és az egységre lépés vágyán keresztül ki tudunk jönni magunkból és emberré tudunk válni. Az emberi lény olyan, aki kapcsolódik a többiekhez és megvan benne a képesség, hogy adományozzon a felebarátjának. A vágyunk erejével egy könyv magunkra vonja a Reformáló Fényt és a vágyunkat valósággá változtatja. Így érjük el az emberi szintet, az egyenlőséget a Felső Eggyel.

Mindegyikünkben megvan a vágy, hogy emberré váljon és ne maradjon „állat”. É megvan a csoport, ami lehetővé teszi, hogy erőfeszítéseket tegyünk rá, hogy kijöjjünk az állati érzékelésből és egységre lépjünk. A kapcsolatunk lehetővé fogja tenni a számunkra, hogy „embereknek” hívjuk magunkat. A Felső Fény, amit a kölcsönös olvasáson keresztül magunkra vonunk teljesíteni fogja ezt a munkát és az erőfeszítéseinket egy új valósággá változtatja. Tehát tanuljunk ezzel a reménnyel.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.