Dr. Michael Laitman

Az egész világ nem egy keserű retek

Megmaradhatunk a megszerzés tulajdonságában vagy az adományozáséban, és kitölthetjük mindkettőt. Alapvetően csak két erő irányítja az Univerzumot, a természet két ereje: az adományozás és a megszerzés erői. Egyikük, a megszerzés ereje már bennünk van mert vele születtünk, tehát ezt természetesnek tekintjük.

De a valóságban nincs természetesebb dolog az adományozás tulajdonságánál. Mégis, ez nincs bennünk; ennélfogva nem tűnik természetesnek a számunkra; úgy tűnik mint valaki mesterséges dolog, aminek nincs kapcsolódási pontja a valósághoz. Mégis az egyetlen valódi létezés az adományozás tulajdonságában van, mert a teremtés egésze a mi világunkat kivéve ebben él. Csak mi élünk ebben a kicsi, bezárt, elképzelt helyen a megszerzés tulajdonságában.

Annak a ténynek megfelelően, hogy ez a hely lezárt, és elkülönül az összes világtól és a Teremtőtől, arra gondolunk, hogy nem létezik semmi azon túl. Ahogy egy kukac sem, aki a retekben él, és azt képzeli, hogy az egész világ pont olyan mint a retek, nem látunk a mi világunkon túlra. A bolond kukac nem érti meg, hogy nagy, fénylő, édes és csodálatos világ létezik a retken kívül. És mi sem értjük meg.

Ezért kell megértenünk, hogy a megszerzés tulajdonsága amiben lakozunk egy apró dolog, és korlátozott. Megadatott nekünk, hogy megismerjük az ellentétét, az adományozás tulajdonságát.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.