Dr. Michael Laitman

Csendesítsd le a zúgó áradatot

Kérdés:

Valahányszor a leckére próbálom a figyelmemet fordítani, megzavar számtalan irreleváns gondolat. Mit tegyek?

Válasz:

Minden a Teremtőtől jön, és ezt úgy hívjuk, hogy szólítás Felülről. (Itaruta de-Leila). Ha a Felső erő rossz gondolatokat hív elő benned a jó gondolatok mentén ez olyan, mint az áradat, ami egy csomó szennyet hordoz magában. Ha megpróbálod megszűrni a vizet,  a hulladék ellepi a felületet. Mindazonáltal „ki kell szűrnöd” a szemetet, és észrevenni, hogy mit is hordasz.  Ezért, ha felrajzolod a Fényt, ami újraformál, ez  kiszűri a szemét érzetét, megmutatván neked, hogy mennyi mindent kell még korrigálnod.

Egy Kabbala kezdő nem érti ennek az okát, és összezavarodik; a jóra áhítozik, és szörnyű állapotokat tapasztal. Nem bírja még a belső erőt, hogy győzedelmeskedjen, és nem fogja fel, hogy mi történik. Miért menne akkor bele ilyen feltételekbe?  Ez szükséges, mert senki sem olyan bölcs, mint a tapasztalt egyén. Folytatólagos tanulás útján, az ember megérzi, hogy minden ilyen állapot szükséges.

Lehet más út is itt, hogy az ember nem tapasztalja meg a „szemetet”, a nem spirituális vágyak és gondolatok.  Ez annak a képességnek a hiánya, hogy felrajzoljuk a Fényt,  ami újraformál, ami megkülönbözteti a nem korrigált vágyakat, amiket rossznak kell elismerni a korrigálás folyamatában. A javítását kell kérni, nem a megsemmisítését.

Továbbá, ha Kabbalista szöveget olvasunk, és rosszul érezzük magunkat, ez annak a jele, hogy a megfelelő vágányon vagyunk, és a Tóra kiszolgál minket, mint az élet üdve, feltárja belső gyengeségeinket, amit korrigálnunk kell. Ha más részről jól éreztük magunkat, megbízhatónak, büszkének és felsőbbrendűnek ez annak a jele, hogy a Tóra a mint a halál cseppje szolgál, lehetővé téve nekünk, hogy elaltassuk egoizmusunkat, és egyre elégedettebbeknek érezzük magunkat.

Tehát örvendenünk kell a tanulmányaink alatt, belső bűneinket elzárjuk. Ez azt jelenti, hogy a Tóra megmutatja nekünk és korrigálja  az ördögit bennünk, valóban, ahogy írva van: “Én alkottam az ördögi hajlamot, és biztosítottam a Tórát, hogy korrigálja azt.” Ez az,  ahogy az ember igazolni tudja, hogy vajon a jó irányban mozdul-e, figyelve ördögi egoizmusára ezen belül.

Minél többet tanulunk, annál inkább figyelünk a bennünk lévő ördögire, és a mi kiváltságunk, hogy korrigáljuk őt.  Tekintettel a világ többi részére imádkoznunk kell, hogy odafigyeljünk és alapvetően feloldozzuk őt. (“Ladun Kol Echad Le Kav Zhut”).

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.