Dr. Michael Laitman

Hol van a bejárat a Spirituális Világba?

A Zohar, Lech Lecha (Gyerünk tovább),” fejezete 153. szakasz: NR nem két elválasztott szint egymástól . Sokkal inkább azonos szintek, amelyek összekapcsolódtak. Az egyik a felettes, felső, amelyik kormányozza mindkettőt, amelyik rákapcsolódik a másikra, a másik pedig hozzá. Ezt nevezzük Neshamanak.

A Zohár elmondja nekünk, hogyan erősödik a kapcsolat, és a következő spirituális megnyilvánulás a kapcsolatban, az első spirituális érintkezés után. Akkor nem csak az egyesülés első fokozatát, érezzük, amit Nefeshnek (N) hívunk, ami a nyugalom állapota (Nefisha), és a képességet saját magunk fenntartására ebben a kapcsolatban, hanem egy közös, nagyszerű életet, amely az első érintkezésünk pontjában tárul fel, mint egy másik magasabb, és egyben mélyebb dimenzió, amit Ruachnak (R )nevezünk.

Ha nem érjük el az első érintkezést az egyesülésünk területén, nem fogjuk felfedezni a bejáratát a Felső Dimenzióknak, (az adakozás minőségének). Már az első kapcsolatunk létrehozásánál, a Felső Fény elkezd hatni ránk. Ez felfedésre kerül, és belépünk egy teljesen más dimenziót ezen keresztül: a spirituális világot.

Minden, ami ezen a kapcsolaton belül történik, maga a spirituális világ. Először úgy tűnik a számunkra, hogy ennek az univerzális kapcsolatnak az elérése az emberek között, egy jó életet ígér, biztonságot, és élvezetes élményeket. Azonban ez egyáltalán nem így van! Ezen a közös ponton belül, van a bejárat a spirituális világ feltárásához.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.