Dr. Michael Laitman

Köszönet a Teremtőnek a jóért csakúgy, mint a rosszért

Kérdés:

Hogy tudja a személy megtanulni felemelni az imádságot (kérést a Teremtő felé) helyes módon?

Válasz:

A személy egész munkájának a célja, hogy megtanulja, mi a helyes módja, a válaszadásnak a Teremtő hívására, amikor a Felső Erő megérinti őt.

El vagyok választva a Teremtőtől, a Fény kiáradásának öt lépcsőjével ( öt világ által: 0-1-2-3-4) és elkezdek benyomásokat kapni ezekből, az utolsó, negyedik állapotból, ahol képes vagyok megérteni, hogy mit és hogyan kell tennem. Azonban ha nem érem el a negyedik állapotot, még nem értem, hogy a felébredésem, a Teremtőtől jön, és én nem viszonozom ezt, egy kéréssel.

Mégis, amikor a szívben lévő pontunk felébredt (a vágy, valami magasabbnak, valami spirituálisnak az elérésére), továbbra sem értjük hová tartunk, mit kellene tennünk, és Kitől érkezik ez a hívás. Egyszerűen elkezdjük keresni az élet célját, és okozóját

Más szavakkal, ez valóban egy kérdést generál, a Teremtőről, azonban a személy ezt még nem képes realizálni. Amikor elkezdi a Kabbala tudományát tanulmányozni, egyre tisztábbá válik a számára, mire, vagy inkább Kire irányul ez a kérés. A személy felfedezi, hogy van Valaki, aki felébreszti, és aki azt akarja a személytől, hogy erre választ adjon Neki.

Csak két dolog van: A Teremtő és a teremtmény. A világ, ahogy látjuk, úgy tűnik, egy bizonyos módon a segítségünkre van annak érdekében, hogy vissza tudjuk magunkat vetíteni a Teremtőhöz. Írva van: „Az egész világ, a segítségemre lett teremtve, én pedig a Teremtő szolgálatára lettem teremtve.” A szemeim előtt játszódó színház, amit a mi világunknak nevezünk, a segítségünkre lett teremtve, ráirányítva az érzékelésünket és a reakcióinkat a Rendező megtalálására, aki az egész műsort vezérli.

Végezetül, amikor a közepén vagyunk mindennek a zavarodottságnak és zűrzavarnak, Rá fókuszálunk, akkor megtaláljuk a helyes irányt, és megtanuljuk, mi a helyes módja a Vele való kommunikálásnak. Felfedezzük, milyen a helyes kérésünk, (a helyes terminológiája az erőnek, koncentrációnak, és tartalomnak), hogy kiérdemelhessük a választ. Ezért nem tekinthetünk el a világtól, főképpen a közvetlen környezettől, tanulástól, és a csoportban levő barátaimtól. Minden pillanatot ki kell használni az életünkben, hogy jobban felfedezzük a gyökér pontot ahonnan a Teremtő hívása érkezik, és ezen a bejáraton keresztül küldjük vissza a válaszunkat.

Ha helyesen irányítom az imám elrendezését (a Teremtő felé irányuló kérésemet) alulról felfelé, megfogom érteni, mindennek oka van a világban, amely nélkül nem lehetek képes létrehozni a kapcsolatot a Teremtővel.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,686 seconds.