Dr. Michael Laitman

Spirituális hirdetés

Az „élvezet vágyának” anyagából lettünk teremtve. Ezért nekünk az „élvezet formájából kell energiát nyernünk, hogy végrehajthassunk bármilyen fizikai vagy mentális akciót. Más szóval semmi nem működik a világunkban egoista stimuláció nélkül.  Tudatosan vagy tudattalanul mindent az „élvezet vágyának” mértékében mérünk, és ennek a vágynak a kiértékelésében minden dolog megköveteli saját tulajdonságait: színt, súlyt, magasságot és távolságot.

Azért, hogy sikeresek legyünk ezen a földön, szükségünk van az értékek valós skálájára, vagy más szóval, az „élvezet vágyának” helyes beállítására. És ez az, amit gyerekeinknek tanítunk, hogy küzdjenek a jó dolgokért, és elkerüljék a rossz dolgokat. Hogy távol tartsuk magunkat az ördögtől, azt jelenti, hogy van energiánk arra, hogy dolgozzunk ezért.

Mindazonáltal nincs motivációnk, hogy elérjük a spirituálist, „az adni akarás vágyát”! Mindemellett a spirituális világ az ellenoldalamon van; ez inkább az adni akarás vágya, mint az élvezet megkapásáé. Ez az attribútum egyáltalán nem létezik bennem. Ezért nem érzem a spirituális világot.  Én csak azt láthatom, amit kiértékelek az „élvezet vágyában”, mint többé kevésbé értékkel bírót. Meghatározva azt, mint ami közel van és fontos nekem, vagy távoli és nem szignifikáns.

A spiritualitásban „az adni akarás” minősége, minden kritérium, gondolat és akció az adakozásra van alapozva. De az „élvezetem vágya nem érti, hogy ez mi. Az adakozás úgy megy, mint egy láthatatlan illumináció, amit semmi módon nem érzékelek. Minden világ és akció mögöttem megy végbe, és nem jegyzem meg őket az „élvezetem vágyában”, csakúgy, mint ahogy egy állat nem érti az emberi lény érzékelését.

Mit tehetek, ha ily módon lettem teremtve?  Minden világ és leginkább az az Egy, ami vezérel engem, a Teremtő maga, észrevétlen marad általam! Azért, hogy érezzem őt, el kell kezdenem értékelni az „adakozás minőségét”.

Ez, amit a környezet adott nekünk, a könyvek, a tanárok, és a barátok úgy, hogy belénk helyezik az adakozás fontosságát. Jóllehet személy szerint én ezt nem gondolom, ezt mondják nekem, és a véleményük fontos nekem. Én úgy lettem teremtve, hogy elnyeljem a környezet befolyását, és ahogy az embereknek fontos, ami körülvesz engem, az fontos lesz nekem is.

Tehát az az adakozás is, aminek nincs értéke nekem, fontos lesz, ha valaki elkezd beszélni róla. Fontossá válik az én élvezeti vágyamban, mint egy jó beszerzés.  Erőt szeretnék kifejteni, hogy vonzzam a Felső Fényt, aki elvisz engem az „adni akarás” vágyába, mert ez fontos az én élvezeti vágyamnak. A Kabbalábsn ezt a spirituális munka saját magának kifejezéssel illetjük,  Lo Lishmanak.

Mindazonáltal, a Felső Fény, amit rajzolok  megváltoztat engem, és az „élvezet vágyát” behelyettesíti az „élvezet adáánaks vágyával”. (Lo Lishma to Lishmaból). És akkor én belépek a  Felső Világ percepciójába.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.