Dr. Michael Laitman

A magasabb zenét hallani

A Zohárban a Lech Lecha fejezet (Menj előre) 211-es pontja: Hét égboltot teremtett Isten odafent, ami a ZAT (hét Szfira) de Acilut HGT NHYM. Mindegyiknek az a célja, hogy tudják a Teremtő nagyságát, és mindegyik azért lebeg, hogy bejelentse a magas hit értelmét.

Miért hívják a Szfirákat égboltoknak?  Az égbolt az az ernyő, és sokféle ernyő létezik. Egy ernyő, ami szétválasztja a spirituális szinteket, az égbolt névre hallgat.

Csak vágyról beszélünk, és afelett ott van az ernyő és a Visszavert Fény. A vágy megszorítás alatt van. Aviuttal rendelkezik (a vágy vastagsága vagy mérete) és olyan mértékig, amennyire túlkerekedik rajta, ernyővel is.

Ezek mind technikai kifejezések. Viszont amikor vágyakkal dolgozunk és az ellentéttel feléjük, érzéseket és benyomásokat tárunk fel. Van egy élvezetvágy, és ebben számos jelenség feltárul. Pontosan arról a jelenségről beszélünk, és nem a vágyról, ami előidézi a jelenséget.

Tegyük fel, hogy részletes leírást tudok adni egy hegedűről, a szerkezetéről és az anyagáról, és arról, hogy a vonót hogyan húzom a húrokon, milyen erősen, milyen gyorsan és így tovább. Emellett szóban ki tudom fejezni az érzéseimet és a benyomásaimat, amit egy dallam kelt. Mindegyik esetben a jelenséget írom le, csak különböző nyelveken. Az egyik egy technikai nyelvezet, amit az elme ért meg, míg a második az érzelmek nyelve, amit a szív ért meg.

A Zohár könyve az érzelmek nyelvén beszél, és ennélfogva tiszta azok számára, akik érzik ezt a jelenséget. Baál HaSzulám a Kabbala nyelvezetét a Zohár szövegéhez adta, ami a Zohár magyarázata, a technikai kifejezések felhasználásával. (Szfirák, Parcufok, Aviut, és ernyő). Így két nyelvezetből van párhuzamos leírásunk, ami segít ezekhez a nyelvezetekhez kapcsolódni és a jelenség feltárásához és az egyesüléshez a valódi jelenséggel.

Azért, hogy feltárjuk a szöveget, egységre kell lépnem a környezetemmel, a csoporttal. Pontosan így tárta fel ezt a könyv írója, Rabbi Simon. Pontosan a kapcsolaton keresztül érik el a Felső Fény 125 szintjét, amit „Sugárzásnak” hívnak (Zohár).

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.