Dr. Michael Laitman

A végtelen élet felfedeződik amikor mindenki egyenlőként egyesül

Baal HaSulam  „Panim Meirot u Masbirot című könyv bemutatása” címú cikkéből: Most megértitek a szavaikat (Sanhedrin 98a): “Dávid Fiai abból a generációból jönnek, ahol mindenki méltó és kiváló, vagy ahol mindenki méltatlan”….

Valóban, teljesen meg kell értenünk, hogy a megszabadulás problémája és a Messiás eljövetele, amit annyian remélünk, hamarosan bekövetkezik, még a mi napjainkban. Áldott, a legfelsőbb elérésének és tudásának szentsége, ahogy írva van: és nekik nem kell többé tanítaniuk, hogy minden ember azt mondja az ő szomszédjának: ‘Tudja az Úr’; ők mindent tudnak rólam, a legnagyobbiktól a legkisebbikig.”

Amikor Izrael gyermekei kiegészülté válnak a teljesség tudásával, és az intelligencia forrásával, és ez a tudás Israel kötelékein, és s világ valamennyi nemzedékének vizein túlról áramlik, ahogy írva van:  (Isaiah 11), “a Föld megtellik az Úr ismeretével” és ahogy a továbbiakban írva van, „ és meg fog érkezni az Úrhoz, és az Ő Istenségéhez.”

Minden személynek el kell érnie a fokozatot, amit úgy hívnak „Messiás”. EZ a szint csak a teremtő tudásának terjesztése által érhető el, ami a Kabbala terjesztését jelenti a világban és a nemzetek között. Ennek semmilyen teendője nincs Izrael nemzetének erejével, az emberi természet korrekciója ideájának terjesztése a feladata, amely idea az emberség által érthető meg, és amely meghódítja az emberiség szívét.

Ez a Messiás Királyra utal, Isra-El királyságára, a Teremtő elérésének vágyára, a formák egyezősége által, amikor mindenki egyesül, mint egyenlő a közös adakozásban, ezáltal felfedezi a Felső Erőt, és a végtelen életet. Ezt a munkát mindenkinek kell végeznie.

Habár itt van egy hozzáadott felelősség, beteljesíteni ezt egy csoport ember érdekében, azon a módon, ahogy a korrekció eljárása megszerzésre került az Ősi Babilonban. Ennek a csoportnak a neve Izrael Nemzetsége,  átment már a korrekción a múltban,  aztán lebukott a maradék Babilóniai állapotának szintjére, elvegyültek velük, és most elsőként kell átmenniük a korrekción, mert ez a csoport tartalmazza az előző korrigált állapot emléknyomait.  A korrekció eljárásának széles terjesztését ebben a világban a Messiás idejének nevezzük.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.