Dr. Michael Laitman

Hogyan lehet megszerezni a Felső Elmét?

Kérdés:

Lehetséges átmenni adakozásba, minden fájdalom és szenvedés nélkül?

Válasz:

Igen. Lehetséges ez az átmenet, szenvedés nélkül, ha ez a környezet hatásának befolyásoló hatása alól való felszabadulás mellett történik.

A környezet képes hevíteni engem aspirációval, vágyódással bármilyen cél irányába, még a legirreálisabbakkal is. Ha körülöttem bárki ilyesmire gondol, azonnal én is elkezdek vágyódni. Akkor ez, egyáltalán nem látszik számomra nehéznek az adakozás minősége. Egy nagy jutalomnak fog számomra látszani az éppen megnyilvánuló egoisztikus megszerzésem helyett. Azonban a körülményei ennek valójában azzal jöttek létre, hogy a körülöttem lévők ugyanazt gondolják, amit én, és azonos módon cselekszenek.

A személy sokkal inkább egy számítógép, akinek az ősrégi programja kitörölhető a társadalom által, és egy új, fejlettebb program, új adatokkal válik letölthetővé. Az előrejutásommal a következő fokozatra, ez történik.

Az egyetlen oka, amiért szükségem van az elmére, hogy követni tudjam azokat, aki megmutatják nekem a spirituális utat. Habár követni őket nem egyszerű, mert ez nem egy automatikus út, nem úgy történik meg, hogy valaki robottá válik, hanem éppen ellenkezőleg, közben növekszik!

Folyamatosan interferencia, beavatkozás érkezik minden szinten: ásványi, növényi, állati és emberi szinteken, amely akadályozza a spirituális út követését. Le kell alacsonyodni és lemenni a hatalmas egoizmus magasságából annak érdekében, hogy a spirituális tanító követhető legyen. Ezért szükséges egy nagyszerű elme, ami képessé tesz az ego ravasz trükkjeinek a felismerésére és megértésére. Akkor elkerülhető az egoizmus követése, és elérhető, az értelem feletti hit általi fejlődés, a tanító követése által.

Olyan állapotokat szerzünk meg, amelyek nagyon zavarodottak, ami miatt elkezdjük a tanítónkat lenézni, és még talán gyűlölni is. Azonban ha felül tudunk ezen emelkedni, és magunkat befordítani a „semmi” irányába, képesesek leszünk „porrá válni az igazak lába alatt” , ami azt jelenti, hogy követjük az igazakat a spirituális úton. Ez nagyszerűvé tesz bennünket, olyanná, mint a követett személy, mert megszerzünk mindent, ami az ő elméjében van. Megszerezzük rajta keresztül a Teremtőt.

Amikor azt mondják, a Mózest követő nemzet, olyan volt, mint a pásztort követő birka, ez nem azt jelenti, hogy állatként meneteltek utána. Sokkal inkább arról a speciális fejlődési formáról beszél, ahol valaki lenullázza magát a tanító Mózes előtt, és rajta keresztül lenulláza magát a Teremtő előtt. Pontosan ugyanilyen módon fordulunk el az emberek szeretetétől, a Teremtő szeretete irányába. Különben nem tudunk változni.

Az előző forma lecserélése, és egy új megszerzése, amely hasonló a Teremtőhöz. Ez semmilyen módon nem valakinek a lekicsinylése. Ha valaki lenullázza magát a spirituális világban a Klipák ellenében, az Assiya, Yetzira, Beria, és Atzilut, világaiban, és követi a tanítóját, akkor felemelkedik ezeknek a világoknak a magasságába. Mi csak személyhez küldött beavatkozásokkal szembeni ellenállás magasságairól beszélünk, ahogy az növekszik.

Ezt nevezzük „haladás, az értelem feletti hit által”. Nekem nincs meg az a tudásom, ami a tanítómnak, ezért lenullázom magam a vele való kapcsolatomban. Lekapcsolom az elmém és megszerzem az új tudást tőle. Ez a Felső Szint tudása, ez a „hit, az értelem felett.”. Az alsó része az Ő spirituális Partzufjának, AHP, elmerül bennem, és én elfogadom a sötétséget, mint Fényt, még akkor is, ha ez valóban sötétségnek tűnik, az egoisztikus vágyaimon belül. Ez az, ahogy előre jutok a spirituális úton.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.