Dr. Michael Laitman

Az egyetlen mód a felemelkedésre

Ahhoz, hogy a következő fokozatra emelkedjünk, a „hit az értelem felett” szerint kall cselekednünk. A „hit” azt jelenti, hogy a „fejünk” (Ros) a Felső Egyben van. A Felső Egy megmondja nekünk, hogy mit tegyünk, és mi úgy cselekszünk, ahogyan mondják nekünk: Egységre lépünk a barátokkal és tanulunk.. Tudjuk, hogy nem szeretünk senkit, és nem szeretnénk egységre lépni senkivel, de azt mondják nekünk: tedd meg mechanikusan, és ne csapd be magad! Nem akarsz egységre lépni; a szíved ellene van. A Fáraó, az élvezet megszerzésének vágya, a gonosz hajlam, irányít minden hatalmával. A gyűlölet benned van, és a ’szeretet’ játéka kívülről hazugság.

Ez szándékosan van így. Szükséges, mert a Felső szint amiben cselekszünk ez egy hazugság a számunkra; nem vagyunk összekapcsolódva vele. Viszont addig kell cselekednünk azt, ameddig valósággá nem válik. Ezt a Fény teszi meg, amit a „buta” „meg kell tennünk” cselekedetén keresztül kell magunkra vonnunk, és eredményeképpen „meghalljuk” elérjük a „Lishma” (Bina) állapotát, a hallás spirituális szintjét.

Ez a legintelligensebb cselekedet, ami megengedi, hogy növekedjünk. Enélkül a növények, az állatok és az emberek sem fejlődnek. Csak akkor jutunk előre, ha lenullázzuk magunkat a Felső Egy előtt, a magasabb spirituális szint előtt. Egyszerűen imitáljuk amit csak képesek vagyunk megtenni, amennyire csak lehetséges, az elme részvétele nélkül amivel nem értjük meg mi történik a magasabb spirituális szinten. A bölcsek azt mondják: „ami erődtől telik, tedd meg” és „dolgoztam és találtam”. Beleteszed az erőfeszítést és „kincset” találsz, amit nem vártál vagy képzeltél, hogy el fogsz érni.

Ez a növekedés egyetlen alapja. Nincs más mód rá, hogy egyik spirituális szintről a másikra emelkedjünk. Le kell nulláznom magam a Felső Egy előtt és azt mondani magamnak, hogy a „fejem” (Ros) csak egyetlen célt szolgál: hogy felismerjem a Felső Egy cselekedeteit és lemásoljam őket a „testemmel” (Guf). Csak ennyi! Nem használom a „fejem” a „testemért”. Csak arra használom a „fejem”, hogy kapcsolatba lépjek a Felső Eggyel és megismételjem a cselekedeteit, mint a sajátjaimat.

A mi világunk ugyanezen alapelv szerint működik. A természet minden egyes eleme, ahol növekedés van és fejlődés, eszerint a törvény szerint működik, még a természet növényi és állati szintjei is. Egy élő sejt ami növekedni szeretne összepárosítja magát egy fejlettebb sejttel, és ennek révén növekszik. Ezt úgy hívják, „cselekedet” mert a magasabb spirituális állapot nem öltözik be számomra, mint „Mohin” és a Felső Egy elméje szerint lépek előre, mint egy játékban. Úgy teszem ezt meg, mint egy gyerek, aki felnőttet játszik, és ezáltal válik azzá.

Ez egy vastörvény minden spirituális szinten. Csak ennek a törvénynek a hozzáadásával emelkedünk a spirituális fokozatokon. Ez a törvény irányítja az anyagi és a spirituális világokat.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.