Dr. Michael Laitman

A legnehezebb és a legkönnyebb tudomány

Tudott dolog, hogy a Teremtő csak az élvezni akarást teremtette meg. Ez a vágy, a „test” kifejleszti és létrehozza a  az észt, a „fejet” saját magán belül, hogy segítse annak elérését, amire vágyik. A teljes ész vagy „fej” az élvezni akarásért dolgozik, a „testért”. Ha a vágynak vagy „testnek” kell valami, az ész vagy „”fej” elkezd dolgozni azért, hogy megszerezze a a kívánt dolgot.  Ha a testnek  nincs szüksége semmire, ez olyan, mintha nem is lenne ész vagy „fej” . Tehát az ész vagy „fej” jelenlétét a vágy méretével és szintjével definiáljuk.

Amikor tanulmányozzuk a Talmud Eser Sefirotot, hogy mentálisan megértsük, akkor megpróbálunk megérteni valamit, ami még em létezik a vágyunkban. Ez azért van, mert a Talmud Eser Sefirot csak arról  az adakozási akcióról beszél, ami az egoista vágyunk felett van. Ezért lehetetlen megérteni a spirituális akciók jelentését; a fej (az ész) csak a testi vágy szintjén tud gondolkozni. Csak abban részesülhet, amit a vágy megért. És ha valami hiányzik a vágyban, akkor az nincs jelen a fejben sem. Ez az ahogy az anyagi természet felépül, csakúgy, mint a spirituális. A test és a fej, egy Partzuf” –hoz tartoznak, vagy egy állapothoz.

Ezért, ha látsz egy embert, aki nagyon profi abban, hogy ismeri a Felső Világ struktúráját, akkor ő vagy már a spirituális világban van, vagy csak teljesen mechanikusan tanulmányozza azt, nem azért hogy korrigálja a vágyat. Ő tanulhat és tudhat egy csomó elméletet, mint a Kabbalisták, akikkel Baal Hasulam találkozott Jeruzsálemben.

Mindazonáltal, lehetetlen az ember számára, aki azért jött, hogy korrigálja a vágyát abban, hogy megértse a Felső Világ struktúráját addig, amíg a dolgok, amiről ő olvas el nem kezdenek a vágyában feltárulni, legalább egy kicsit. Ezzel a kezdeti revelációval meglesz a képessége, hogy emlékezzen valamire, hogy beszéljen róla, és elképzelje néhány módon.

Ezért az nem egy rossz dolog, ha az ember hosszú ideig tanul, és mégsem tud semmit. Valójában ez annak a jele, hogy megfelelően fejlődik. A vágy és esze össze vannak kötve, és az esze csak addig a fokig működik, amíg korrigálta a vágyait. Ez a legegészségesebb formája a fejlődésnek.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.