Dr. Michael Laitman

Készíts helyet a Fénynek, hogy működjön

Kérdés:

Írva van, hogy az embernek, aki a Kabbalát tanulmányozza fel kell szabadítani  egy helyet a szívében. Mire vonatkozik ez, a belső munka módszerére?

Válasz:

Miközben a Zohárt tanuljuk, fel kell szabadítanunk egy helyet a szívünkben, ahol a Fény, aki újraformál elkezd működni. El kell készítenem az anyagot, amin a Fény végzi a dolgát. Mi az, ami rossz bennem pont most, és amit vissza kell küldeni a forráshoz, a jósághoz?

Elő kell készítenem egy üres helyet a Fény számára, a törés és az ördög területét, így a Fény mindent a jósághoz fog fordítani. Ezért először meg kell különböztetnem: Hol van az ördög területe bennem, és mit jelent ez? És mit jelent az, amikor a jóhoz fordul? Ennek az állapotnak meg kell felelnie a Fény akciójának, mert különben a fény nem teszi meg.

Ha vágyam, a szándékom és az elvárásom nem felel meg annak, amit a Fény tesz, akkor nem hat rám, Csak az én valódi vágyamra válaszul hat rám, a korrekt kérésre.  Ezért értenem kell, hogy milyen szempontból vagyok rossz, és meg kell változtatnom ördögi nézeteimet, azért hogy ugyanazt csináljam, amit a Teremtő Fényében  tesz. A Teremtő számára az ördög egy egoista akció, amit a felebarátod költségének gondolod, és gyűlölsz másokat. Vágyódnod kell a Fényhez, hogy korrigáljon téged, és adakozóvá tegyen, szeretetet érezz felebarátod iránt és kapcsolatot másokkal.

Ha jelen állapotomat rossznak definiálom, és megkülönböztetem attól, hogy melyik állapotot tartom jónak, és az átmenetet egyikből a másikba, ha ez pontosan megfelel annak, amit a Fénynek kell tennie, akkor a Fény megcsinálja. Mindazonáltal én még nem értem pontosan, mi az ördög és mi a jó, milyen változást kell a Fénynek tennie bennem, és akkor nem csinálok semmit

Köteleznem kell a Fényt, hogy megtegye ezt! Annyira vágynom kell az átmenetre, hogy előhívom a strófát „ A fiaim legyőztek engem” Kényszerítenem kell Őt, hogy korrigáljon engem.  Meg kell mondanom neki: Ezt meg kell tenned!  Megígérted nekem! A kívánságomnak pontosan el kell érni a célt.

Ez az a tisztázás, amit a tanulmányaink alatt és előtt meg kell tenni, a felkészítés idején És akkor a korrekció nagyon hamar meg fog történni..

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.