Dr. Michael Laitman

Baál HaSzulám és Rabas tanításai által „táplálva”

Kérdés:

Mit adott Baál HaSzulám a lelkek korrekciójához, amit az ARI elkezdett?

Válaszom:

Az ARI nem írt semmit önmagában. A tanítványa Marchu (Chaim Vital) írt le mindent és az írásai csak három generációval az ARI halála után lettek kiadva.

Baal HaSulam elmagyarázta és rendszerezte az ARI összes tanítását. Előtte ARI tanítása nem volt egy rendezett módon összefoglalva, és ennélfogva lehetetlen volt abból tanulni. Ezért sok ember, aki elkezdte tanulmányozni az ARI tanítását, feladta és ehelyett a Ramak munkáját tanulta.

Én is Ramaktól tanultam, ameddig fel nem fedeztem Baál HaSzulámot, és sok Kabbalistával volt nézeteltérésem, akik a Ramakot tanulták az ARI helyett, mert minden tiszta és rendezett a Ramak könyveiben. Másfelől, az ARI művei nem voltak rendezettek. Baál HaSzulám rendszerezte, részletezte, és elmagyarázta azokat, és alakot adott nekik: három vonalat, az Első és Második Megszorítást, a Teremtőt és a teremtményt, a világok definicióit, Szfirákat, Parcukfokat: NRNHY, KHB, ZON, és elkészítette a Felső világok rajzait a HaElan könyvében.

Bár bizonyos részek hiányoznak, amit szintén rendbe tehetett volna (mint pélsául Adam HaRison és a BYA világának tisztátalan világai), kétségtelen, hogy ezeken nem akart dolgozni. Baál HaSzulám nélkül nem létezne számunkra az ARI tanítása és képtelenek volnánk megérteni az ARI-t.

Amikor más Kabbalistákat olvasol most, azért érted meg őket, mert tisztában vagy Baál HaSzulám műveivel. Nélküle összezavarodnál. Mindegy, hogy a Ramak, Agra, vagy mások könyveit nézed, csak azért leszel képes megérteni őket, mert Baál HaSzulám műveiből tanultál.

Ráadásul Rabash cikkei nélkül képtelenek lennénk megérteni, hogy mi szükséges a részünkről ahhoz, hogy a Teremtőért dolgozzunk. Baál HaSzulám és Rabash nélkül akik támogatják egymást, nem tudnánk a helyes módon viszonyulni a korrekció folyamatához.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,156 seconds.