Dr. Michael Laitman

A Zohár könyvének útmutatása: érezzük az élet ízét

Kivonat a hamarosan kiadandó könyvemből, melynek címe: A Zohár Könyvének útmutatása.

Annak érdekében, hogy érezhető legyen, ami itt le van írva, vegyük a következő példát: El kell látogatnom egy előkelő személy otthonába. A házigazda fogad engem, megkínál a legfinomabb ételekkel, elhív golfozni, és valamilyen komolyzenét hallgatni. Azonban én egy egyszerű ember vagyok, és egyik dologhoz sincs kedvem, mivel nincs kapcsolatom egyik élvezethez sem, amit ezek a dolgok nyújtanak. Soha nem tapasztaltam meg ezeket az életemben, és ezért nem vágyom rájuk.

Rápillantok a házigazdára, aki meglepődve mondja: “Mit szeretnél tőlem? Semmit nem tudtam felajánlani, amit szerettél volna!” „Én azt szeretném élvezni, amire vágyom” A házigazda válaszol: „Kedves Barátom! Én mi nagyon jó dolgokat szeretnék adni Neked. El sem tudod képzelni mennyire izgalmasak ezek. Próbáld meg elfogadni egy kicsit ezeket, és felfogod fedezni, mennyire végtelen mennyiségű a bennük lévő élvezetet, amely összehasonlíthatatlan bármivel, ami ma a rendelkezésedre áll.”

Akkor most mit tegyek? Hihetek a házigazdának, és hagyom, hogy megtanítson engem az új ízekre, még akkor is ha soha nem éreztem ezeket, és ezért nem akarom őket megkapni. Fokozatosan azonban meg fogom tanulni érezni ezeket a mennyei ízeket. De azt is mondhatom a házigazdának: „Tudod mit? Ez túl nehéz nekem, megszerezni az új ízek élvezetét, ezekkel a nehéz feltételekkel, és elfelejteni minden előző szokásomat. Nem tudom megtenni. Hagyj engem békén, és hagyj visszamenni az én egyszerű életembe.” Mit mondhat erre a vendéglátó? „Rendben. Menj.

Azonban amikor visszatérek a normál életembe, kényelmetlen állapotokat kezdek érezni. Ilyenkor elkezdek emlékezni a vendéglátó szavaira, amellyel leírta a másfajta, hatalmas ízeket, ezért vissza fogok térni hozzá. Ez az eljárás ismétlődik többször, amikor én visszatérek az előző életembe, majd pedig a vendéglátóhoz.

Végezetül, fel fogom ismerni, hogy nincs más út: egyszerűen vissza kell térnem a vendéglátóhoz, hogy segítsen nekem lecserélni az ízeimet, az ő, sokkal jobb ízeire. Tudom, hogy az élet ízeit kell éreznem ezekben.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.