Dr. Michael Laitman

Az ARI előtt a Bölcsesség kapui zárva voltak a számunkra

Az ARI egy nagyszerű lélek, aki a mi világunkba süllyedt annak érdekében, hogy megnyissa számunkra a bölcsesség kapuit. Ennélfogva ahogyan Baál HaSzulám írja, az ARI idejéről és a továbbiakról, minden egy emberen múlik: korrigálnia kell magát és ezáltal fel kell tárnia a Teremtőt, egységre kell vele lépnie, és el kell érnie a Teremtés célját. Az ARI előtt ez az ajtó csukva állt, mert a lelkek nem voltak készen. Egy bizonyos fejlődési úton kellett keresztülmenniük és keveredniük kellett.

Az ARI a Messiás periódusát szimbolizálja, amiért mi Messiásnak, József fiának hívjuk. Ettől az időtől fogva a Kabbala tudománya elkezdte elnyerni a korrekció módszerének formáját. Azelőtt csak egy kevés kiválasztottnak volt megmutatva, különleges formában.

El kell ismernünk a Kabbalistákat, akik Száfedben éltek az ARI idején és felismerték a nagyságát és elismerték őt. A Ramak már öreg volt, híres és elismert, de elment az ARI óráira. Diákként ült ott, annak ellenére, hogy kétszer annyi idős volt, mint az ARI és nagy Kabbalistának ismerték el.

A Ramaknak és több másol Kabbalistának köszönhetően, akik felismerték az ARI eléréseit, az ARI meg volt védve a Kabbala ellenzőitől. Végül is, számos fiatal (26 éves) diákja volt, és akkoriban a Kabbala felé tanúsított hozzáállás igencsak messze állt a pozitívtól. Azt gondolhatjuk, hogy minden meg volt engedve, mint manapság, hogy írjanak, de nem ez volt a helyzet.

Ebben az értelemben az ARI élete hasonló volt a Ramchaléhoz, akit üldöztek a Kabbala tanulása miatt és kiűztek a padovai gettóból, ahol élt. Viszont a Vilnai Gaon (Agra) meghajolt a nagysága előtt és Ramchalt békén hagyták.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.