Dr. Michael Laitman

Semmi sem véletlenszerű

Kérdés:

A Kabbala azt mondja, hogy az ember problémainak oka az emberek egoista vágyában van. De mi a kapcsolat köztem, egy egoista között, aki ellentétes a Teremtővel és a nagy hőség között Moszkvában, vagy az ökológiai válság között?

Válaszom:

Mi egy lezárt rendszerben vagy gömbben vagyunk, amit a „Teremtőnek” hívnak, ahol minden rész a kölcsönös adományozáson keresztül kapcsolódik össze. Ez az egész rendszer létezésének törvénye, és a részeié is. Ezt az emberi test példáján keresztül láthatjuk, az ökológiai rendszeren keresztül is, és így tovább… Ebben a rendszerben én úgy létezem, mint egy embrió az anyaméhben, és olyan fokig érzem a jót, amennyire össze vagyok kapcsolódva és egyenlő vagyok a rendszerrel, és adományozó vagyok, mint az. És vice versa: Addig a fokozatig, amennyire le vagyok tőle választva, és különböző minőségeim vannak, rosszul érzem magam.

Közelség és elválasztottság nem a távolság alapján van definiálva, hanem a formák egyezősége alapján. Ha kicsi, egoista vágyam van, akkor én a rendszertől való különbözőségem  miatt kis problémákat érzek. De ha a vágyam megnövekszik, akkor így növekszik vele a kényelmetlenség érzése.

Mivel az ember egoista vágya fejlődik, a szembenállása a Természet rendszerével szintén megnövekszik, és elkerülhetetlen, hogy rosszabbul érezzék magukat. Ez egészen addig fog folytatódni, ameddig meg nem érti, mi az oka a szenvedésének és a problémáinak.

Sorscsapásokat fogok elszenvedni, minden oldalról, ameddig meg nem értem, hogy ez egy rendszernek megfelelő és nem véletlen. Az ökológiai problémák nem véletlenek! Nem leszek képes figyelmen kívül hagyni őket. Ugyanilyen problémák jelennek meg a világon, többféle formában. Ez fel fogja rázni az embereket, és megállítja őket, hogy gondolkozzanak, „valójában van-e oka mindennek”?

Ahogyan a vágy megnövekszik, szenvedést hoz, és egy elmét hoz létre, ami elutasítja a szenvedést.  Az ember okosabb és ravaszabb lesz. Megtanulja összekötni az okot az következménnyel és kétségtelenül felteszi a kérdést: miért történik ez? Honnan jönnek a problémáink? Általában az emberek azt kérdezik: „Mivel érdemeltem ki mindezt? Honnan jön ez a sok probléma?” És ez már egy tudatalatti kérdés a történések Forrásáról (Természet, Teremtő).

Az emberek fel fogják tárni, hogy mi működik itt, és ez az univerzum általános törvénye. Hívjuk ezt „Természetnek” a Teremtő helyett, mindenképp szükséges folyamatosan és tudatosan egyensúlyra törekedni a Természettel, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan adományozónak kell lennünk, mint az egész univerzum, mivel a világ részei univerzális kapcsolatban léteznek és egymásba foglalt egységként.

Ezért nincs választásunk a kérdéskörben. Az emberiség egy rákos tumor a természeten belül, és kötelező meggyógyítania önmagát. Valójában minden probléma nyomást gyakorol ránk, és el fogjuk érni ennek megvalósulását. Ez már nagyon közel van.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.