Dr. Michael Laitman

Hogyan lehetsz kapcsolatban a gyermekeiddel?

Kérdés:

A feleségem most adott életet a fiamnak, akivel meg szeretném osztani a spirituális utat. De a szomszédom, akinek szintén most lett fia, nem tanul kabbalát. Ő azt látja, hogyan veszítik el a szülők és a gyermekeik a kapcsolatot és aggódik, hogy ő is elveszti a fiával a kapcsolatot.   Mit mondhatok neki, ha nem fog kabbalát tanulni, és csak valamilyen tanácsot szeretne, milyen módon tudja fenntartani a kapcsolatát a gyermekével?

Válasz:

A múltban, az emberek a létezés egoisztikus formája által kapcsolódtak össze. Otthon, a család, önfenntartás, egészségi gondok, összekötötték az embereket a családon, nemzeten és az országon belül. Manapság ezek az elrendezések összeomlottak, és senki nem tudja hogyan védekezhet ez ellen, vagy mi fog ezután történni.

Miért? A materiális jólét nem köti össze többé az embereket. Minden ember elkezd fejlődni, mintha a felemelné a fejét, az állati, materiális szint fölé, úgy, ahogy a víz fölé emeljük a fejünket.  Neked tehát a szomszédodnak választ kell kínálnod, mégpedig a spirituális szinten.

Így a szomszédodnak nincs választása. A gyermekéhez spirituális szinten kell kapcsolódnia, különben semmi valóban közös nem lesz a birtokukban. Ezért írva van a Teremtőről (arról, amikor mindenki egyesül mindenkivel az adakozásban): „Ő, aki visszatéríti a fiúk szívét az ő apáikhoz, és az apák szívét, az ő fiaikhoz”

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,659 seconds.