Dr. Michael Laitman

Emelkedni a szeretet szintjein

Kérdés:

Hogyan fejezhetjük ki, az egységre irányuló vágyunkat együttesen, még erőteljesebben: gondolatban, vagy megnyilvánulásban?

Válasz:

A nagyobb egységre irányuló vágy, az én vágyam által, egy közös megnyilvánulássá válik, ahol nem lesz különbség, köztem” és a többiek között, ehelyett valami köztünk megosztott dologról beszélhetünk. Azonban én nem tudom, ez mi. Nem akarom érezni „önmagam”; a „minket” akarom érezni,  ahol nincs olyan felosztás, hogy én magam, és a többiek. Ez egy új valóság, amit mi állítunk elő.

A magasabb szinten, amit mi hozunk létre, az erőfeszítéseink által, a vágy nem megosztott (összehasonlítva a jelenlegi szinttel).  Ez olyan, mint amikor sok kicsi vízcsepp együtt képez, egy nagyobb vízcseppet. Akkor nincs mód az előző állapotunkról külön beszélni, ahol mindannyian el voltunk választva egymástól.

Lehetetlen ezt az akkurátusságot, a mi nyelvünkön kifejezni, ez olyan, mintha magamat veszíteném el. Eltűnik az „én”, belőlem. A következő szinten, ez átvált, a „mi” fogalmába. Bár még a magasabb szinttel kapcsolatosan a megosztottságunk fokozatosan újra feltárul.

A magasabb szint elérése után, ahol egyesülünk, egyetlen cseppbe, új vágyak, és új rétege az egoizmusnak tárul fel a számunkra. Honnan tárulnak ezek fel? A Felső Szint AHP-jából, amely illuminálja ezeket. Akkor elkezdem felfedezni, hogy jelenleg nem kapcsolódom senkihez, egyedül vagyok, és ők is egyedül vannak. Ez történik a mindennapi életünkben, amikor valaki egyesülni akar, valaki mással, az egész szívével és lelkével, de egy pillanattal később már elkezd olyan számításokat megtapasztalni, amely elválasztja egymástól a kapcsolódni akarókat.

Ugyanez történik a spiritualitásban, de itt ez azért történik, mert a Felső elkezd fényt sugározni a személy hiányosságára, ebben az állapotban. A személy gondolhatja azt, hogy elérte az egységet, azonban a létezése mutatja, hogy ez nem igaz. Még egyszer leválasztásra kerül a többiektől, az egoisztikus számítások által, és gyűlölni fogják, még akkor is, ha azt gondolja, csak a szeretet működik körülötte.

Ugyanez történik, a mi világunkban: Azt gondoljuk, hogy mindig mi cseréljük le a szeretetet gyűlöletre, vagy fordítva, azonban ez nem így van. A tény, hogy ezek különböző szinteken vannak. A nagyobb ego folyamatosan lelepleződik számunkra, és ezért minden gonosz szint a jó felé fordul, és a jó a gonosz felé, ez az, ahogy mi előre haladunk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.