Dr. Michael Laitman

Ellentétek egysége és harca

1.számú állapot (jelen állapotunk) az adni akarás saját magunknak, amely magában foglalja a tetszésünket és a megkívánt beteljesülést. A 2.számú állapot (az állapot, amit el akarunk élni) az az adni akarás a Teremtőnek, ami tetszést hoz létre nekünk. Itt van az ellentmondás.

A saját magunknak való adni akarásban, az akcióban magában, a munka és a jutalom egy irányban van, egy vonalban. Ezért ezt a Közvetlen Fénynek nevezzük. És minden világos itt nekünk. A kezdet, a vég, és a végső cél elérése egy irányba van indítva: az én irányomban.

De ha meg akarom világítani a Teremtőnek való adni akarást, akkor az ellentétes szándékok problémája és annak eredménye is felmerül. Korrigálnom kell a szándékot, és ez kedvem ellenére való!  A Teremtőnek való adni akarásnak az élvezet elfogadásába kell fordulnia. És ezt élveznem kell, mert ez a teremtés terve. És ennek az élvezetnek az adni akarásból kell jönnie, és ez teljesen ellenkezik velem!

A teremtés célja az élvezet, és a teremtés korrekciója az adni akarás. De ez a két feltétel egymásnak ellentmond. Ez a fő akadálya és nehézsége a percepciónknak, ami folyton akadályozza a menetünket, megfosztva minket annak a lehetőségétől, hogy felismerjük, mi volt tervezve.

Egyrészt nagy erőfeszítést és hatalmas munkát kell kifejtenünk egyrészt, és másrészt ennek eredménye nem tőlünk függ; ez Fölülről adott.  Közben mi a munkánkon keresztül fedjük fel a vágyunkat. Nem sajátítjuk ki a célt, hanem megkapjuk a Klit, az edényt, ami tartalmazza.

Ezért ez a két ellenoldal, (a Teremtőhöz való adni akarás és az élvezet, ami belőle származik), csak a vele való érintkezés segítségével egyesül. És csak a Felső Fény, ami megváltoztatja a természetünket, csak ez vihet el az érintkezéshez.

Meg kell változtatnunk azt az állapotot, amelyben a szív vezérli az embert (ezért a Kabbala bűnösnek tekinti őket) egy olyan állapottá, ahol az emberi lény uralkodik a szív felett, és igy az embert becsületesnek tartjuk. É csak egy megoldás van, hogy elérjük ezt, a Kabbalista csoportot, ami egy modell, egy példa, és a szerkezet, amiben magunkat ellenőrizzük, és látjuk, hogy milyen mértékig felelünk meg ennek a célnak.

A csoport képes arra, hogy meggyőzzön engem, hogy semmi több értékem nincs, mint a Teremtőnek való adni akarás! De másrészt arra a következtetésre jutok, hogy bármire képtelen vagyok, és csak a Teremtő segíthet nekem. Ily módon kielégíthetem a szükséges vágyat, az imát.

De most hiányzik nekünk a két ellenoldal, a Keter és a Malchut, a Közvetlen Fény, és a Visszavert Fény, a fordított megfelelés a Fénynek és a vágynak. Mindezt a korrigált Kli tartalmazz, amelyben a vágy szándéka van.

Először fel kell építenünk a 10 Sefirot modeljét magunkban. Akkor a miénk lesz a belső struktúra, mint egy új szervezet első sejtje, amiből a lélek egy embriója fog kifejlődni.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.