Dr. Michael Laitman

Az Univerzum rendszere

Mi”leereszkedtünk” a Végtelen Világból” ebbe a világba, az adakozás tulajdonságából, a megszerzés tulajdonságába. Ahogy ereszkedtünk, az adakozás tulajdonsága csökkent bennünk, és a beteljesedéssel összhangban (A Fény, a Teremtő megnyilvánulása) bennünk, szintén csökkent. Ez egészen, ennek a világnak az eléréséig folytatódott, ahol a Fény összes nyoma és a spirituális edény (az adakozás vágya) teljesen eltűnt, és teljesen elvágva találtuk magunkat a spiritualitástól.

A mi világunk felett, a Beria, Yetzira, és Assiya világaiban léteznek a törött lelkek, amik olyanok, amik érzékelik a saját egoizmusukat. Ki kell lépnünk itt, a világunkból, ami azt jelenti, hogy felfedezzük a lelkünk törött, és kapcsolat nélküli állapotát. Azután át kell lépnünk azon a határon, ami elválasztja a BYA világait az Atzilut világától (Parsa), ami a korrekció folyamatához való kapcsolódás feltételének teljesítése: a szeretet és a teljes egység elérésére irányuló akarás.

A törött lelkeink felébresztése által, amikor azok az Atzilut világának Malchutjába belépnek, amely kezdetben csupán egy pont, a Zeir Ampin Hazeh (mellkas) szintjén. A Zeir Anpin felett, ott az Atzulut GAR –ja: Atik, Arich Anpin, Aba ve Ima, és Yeshsut. Ezek felett találjuk a következő határt: a Galgalta Taburját, az Adam Kadmon világát, és a Végtelen Világot.

A mi világunkban, a lelkeink csak pontok. Ez az, ahogy a személy érzékeli a spirituális állapotát, és amit úgy nevez: „ez a világ”.  Később, az önmaga csábítása által, a Fény fejleszti őt, a személy eléri önmaga érzékelését a BYA világaiban, ami nem más, mint a törött, egoisztikus vágyak érzékelése (az Egyiptomi kivonulás)

Ettől kezdve fel kell emelkednünk a Fény irányába, a Parsa fölé, mert lehetetlen végrehajtani a korrekciót a BYA világaiban, ahol nincs a korrekciónak Fénye, sokkal inkán tűnik a Fény a gonosz, és a törött lelkek megmutatásának a helyei, ahol felfedezhetjük, mennyire rosszak vagyunk, milyen erős a gonosz hajlam megragadó ereje. Akkor ennek a felfedésnek a mértékében képesek leszünk felemelkedni és csatlakozni az Atzilut világának Malchutjához.

Az Atzilut világának Malchutjába való belépést nevezik a MAN vagyis az imánk felemelésének.

Az Atzilut világának Malchutja átvezeti az imádságunkat az Atzilut világának Zeir Anpinjébe és ennek eredményeképpen, a ZON felemeli a MAN-t az Atzilut világának Binajához. Akkor  a Fény (a Visszavert Fény vagy az AB – SAG Fénye) felülről megérkezik, korrigálja a kapcsolatot a ZON-ban és kitölti azt.

Ehhez csak a MAN felemelése szükséges az Atzilut világának Malchutjához, ami a Shechina, ami ekkor kivonulásban lesz. Minden, ami létezik a  BYA világaiban, része ennek a Malchutnak,vagy Shechinának. Nekünk itt kell a vágyunkat felemelni. Az Atzilut világának Malchutja a helye „Izrael lelkeinek helyreállítására” (Izrael része az, aki törekszik „egyenesen a Teremtőhöz”), ami a nem más, mint a törött vágyak közötti kapcsolat.

Amennyiben képesek vagyunk kapcsolódni, beléphetünk az Atzilut világának Malchutjába. Biztos, hogy önmagunkat nem tudjuk kijavítani, csak kérhetjük ezt.

A Malchut átadja az egyesülésre irányuló kérésünket a Zeir Anpinnak, és valójában egy nagymértékű feltárulkozás az, ami a Malchutot össze akarja kapcsolni a Zeir Ampinnel.  Eközben a, ZA meg kell hogy kapja a kapcsolódásra irányuló vágyat a Malchuttal, a Binatól. Ezután mindkettő, a ZA és a Malchut (ZON) felemelkedik, mindegyik a saját vágyával az Ima (Bina) szintjére, amely egyesül velük.

Ezek után, a ZA leereszkedik a helyére, életet ad a Malchutnak,  a saját helyén, és magához kapcsolja. A ZON kiterjesztésre, összekapcsolva maradnak, a bennük létező lelkek részt vesznek ebben a kapcsolatban, és kitöltést kapnak ettől. Ez azért lehetséges, mert ezek a lelkek alkotják a Malchut testét.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.