Dr. Michael Laitman

Boldog új kezdetet, bodog új évet!

Az összes anyagi tulajdonságunk a létezés állati szintjéhez kapcsolódik, azonban az ember szintjét önmagunkban kell felépíteni, amely a „Teremtővel való hasonlóság” elérést jelenti. (Adam) és az adakozásban való létezést. Adakozást azonban csak a csoporton belül lehetséges megvalósítani, a barátok szeretetében, amely a Teremtő elérése felé irányul. A kapcsolatainkon keresztül, egy a Teremtő vágyaihoz hasonló vágyat teremtünk: egy lehetőséget, ahol a Teremtő felfedezhető.

Azonban egyetlen személyes tulajdonság és képesség, amely beépült az anyagi formánkba nem áll kapcsolatban a spiritualitással. A spiritualitás szempontjából, kizárólag a szívben lévő ponttal dolgozom, és nem vehetem figyelembe egyetlen más, „földi” tulajdonságomat sem. Nem érhetem el a vendégségemet a Teremtőnél, ezeken keresztül, ezek másodlagosak, föléjük kell küzdenem magam a munkában, mindig előtérbe helyezve az adakozást a kapni akarással szemben, ami a “hit, az értelem felett.”

A lényeg, a szívben lévő pont. Muszáj összekapcsolnom ezt mások, vagyis a barátaim pontjaival. Tehát most meg kell hoznom a helyes döntést és meghatároznom, hogy el akarom érni a sikert, de nem a materiális világban, hanem a szívben lévő pontok egyesítésén keresztül. Ez az a hely, ahol a Teremtő felfedezésre kerül, mihelyt elkezdődik a hasonlóság hozzá, legalább egy kicsiny mértékben.

Folyamatosan ezen a kérdésen kell töprengenem. Csak ez határozza meg mennyire eredményes a spirituális előrehaladásom.

Ettől kezdve ez a viszonyítási pont, mint a változás (Rosh Hashanah). Ez a döntés az, amely mindig meghatároz egy új kezdetet.

Tulajdonképpen a pályagörbe, amin mozgunk, ezeknek a pontoknak a sokszorozódásából áll. A spirituális út, a pontok sorozata, és minden pontnak van a mozgásában lemetszés és eltérés, az előző és a következő ponthoz képest. Így ezek egy szimpla pályagörbét alkotnak.

A másokkal való folyamatos, egy irányba való előrehaladás érdekében, a pályagörbe minden pontján, teljesen szembe kell fordulnom az előző és a jövendő létezési állapotokkal. Csak akkor tudok a pályagörbére tapadni.

Ezért minden pontban, az életem minden pillanatában, az elmémet készen kell tartanom, a változás megkezdésére, önmagamon belül.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,699 seconds.