Dr. Michael Laitman

Ön ezerszer lezuhan és emelkedni fog ismét

A “Bűnbánat” azt jelenti, hogy érzem, vétkeztem, azonban még mindig képtelen vagyok feldolgozni a helyes módon ezt. Nem kértem a Teremtőt, hogy adjon erőt, az örömteli és kevésbé örömteli pillanatok megéléséhez, és hogy mindig azt a kapcsolatot érezzem vele, hogy Ő az egyetlen, aki jót tesz. Nem tudtam ezt hordozni, és lezuhantam.

Most, az emelkedés folyamatában, megint „fel kell ébresztenem magam alulról”. Ebből az okból, egy speciális stimuláció érkezik, egy bizonyos időben, amit munkaszünetnek nevezünk, ugyanúgy, mint ELULhónapját, amely a rövidítése az „Én a szeretteimért vagyok, a szeretteim pedig értem” mondatnak. Ez a stimuláció új döntéseket szül, új érzékeléseket, és benyomásokat.

Akkor kérem a vétkeim korrekcióját, amelyek nem engednek, hogy elérjem a jóságot, az emelkedést, a hit erejének kérését, és a spirituális fejlődést. Ehelyett zuhanásba vezetett engem, amely természetesen a Teremtő által lett megtervezve. Tényleg szükségesek a számomra, hogy folyamatosan baklövéseket kövessek el, Igen, szükségesek. Nincs más út. Ahogy írva van: „A helyes úton járó ezerszer el fog bukni, és felemelkedik ismét”.

A bűn megélése során, még ha ismételten történik is, hiányzik a fejlődés lehetőségének a meglátása, és átérzése, a maga mélységében. Először, amikor elkövetem alig érzem, hogy a Fény éppen csak megérinti az edényt és egy vágyat teremt bennem. Legközelebb már, egy ernyőt tartok az élvezetre irányuló vágyam ellenében. Amikor harmadszor is elkövetem, elkezdem felfedezni a Teremtő beavatkozását a vágy felett.

Ezért, nincs más választás: Mindenkinek teljesen bűnössé kell válnia. Különben lehetetlen korrigálni és tisztességessé válni. Csak a tisztátalanság fordítható szentségbe. Azonban ez csak akkor lehetséges bűnössé válni, ha van valakiben törekvés a tisztességre.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.