Dr. Michael Laitman

“A kegyelem az csaló és a szépség az hiúság”

A spirituális úton azon lelkeknek, melyek össze akarnak kapcsolódni állandóan dolgozniuk kell a közöttük levő kapcsolatokon. Ebben az esetben ők állandóan befolyásolják az Acilut Világának Malchut-ját (a menyasszony) és az felébreszti kapcsolatát a Zeir Anpin-nal a hit szintjén az élvezet megszerzése helyett.

És akkor létrejön a szövetség, mivel mi aláírunk egy dokumentumot arról, hogy mi csak azért csatlakozunk egymáshoz, mivel a spirituális cél fontos számunkra, függetlenül attól ki fizet nekünk és mennyit fizet. Például ha a baratnőm az gyönyörű, akkor amikor élvezetet kapunk tőle az olyan mintha eladtuk volna magunkat neki. Ha azért élünk egy nővel együtt mivel ő gyönyörű, akkor mi eladtuk magunkat, mivel mi élvezetet kapunk az ő gyönyörűségée által, amely olyan mintha fizetséget kapnánk.

Ezért van az hogy mi szövetséget írunk alá arról, hogy csak értelem feletti hitben haladunk előre, vagy azt mondva, hogy az adakozás fontosabb számunkra mint a magunk iránti megszerzés. Ezért van az, hogy mi állandóan annak módját keressük hogyan erősítsük kapcsolatainkat kölcsönös adakozáson keresztül.

Amekkora mértékben és csatlakozom ehhez a kapcsolathoz kölcsönös adakozáson keresztül, elkezdem felfedezni mennyire egyre “rondábbnak” tűnik a “menyasszonyom” (azaz a csoport és a spirituális világ), és hogy a társam (a Teremtő) hazudik. Szóval kivel is írtam alá szövetséget, kinek köteleztem el magamat!? Mégis pontosan ekkor van meg a lehetőségem arra hogy az értelem feletti hitbe emelkedhessek, hogy az adakozást válasszam a megszerzésre épülő számítások helyett.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,668 seconds.