Dr. Michael Laitman

Lelkek egyesülése = Formák azonossága a Fénnyel

Báál HaSzulam azt mondja, hogy csakis a csoporton belüli egységen keresztül lehetséges a Fénnyel egyesülni. Egyébként a Fény nem “érzékel” minket, mivel nekünk ahhoz hasonlóvá kell válnunk. És amikor mi egységre lépünk egymással mi olyanok vagyunk, mint a dugó mely behelyeződik a nyílásába azáltal, hogy pontosan annak megfelelő formát veszünk fel. A Fény már képes minket befolyásolni a bennünk levő üres helyeken belül, és képes azokat korrigálni azáltal, hogy azokat hasonlóvá teszi maghához a tanulás alatt bennünk megjelenő vágy alapján.

Annak érdekében, hogy megszervezzük a tanulás megfelelő formáját Báál HaSzulam cikkeiből, legidősebb fia Rabash létrehozta a kapcsolatok módszerét apja írásaihoz. Amennyiben mi azt felhasználjuk, biztosak lehetünk abban, hogy azokat megfelelően valósítjuk meg.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az összes Kabbalista a csoport szükségességéről beszél, amelyen belül megvalósíthatjuk ezt a módszert, és ahol magunkat a Fényhez hasonlóvá tehetjük. A személy képtelen erre maga által, egyedül. Még akkor is ha valamilyen magas spirituális szinten létezik, nem lesz képes magasabbra emelkedni, vagy akár jelenlegi szintjén megmaradni egyesülés nélkül. Még akkor is ha már a 124. szintet is elérte, nem lesz képes a végső 125. szintre emelkedni akkor ha egyedül dolgozik.

Emlékezzünk Rabbi Yosi ben Kisma esetére aki azt mondta, hogy amennyiben elhagyná tanítványait nem lenne képes tovább haladni, és még azt a szintet is elveszítené amit addig elért. Az a tény, hogy tanítványai “kicsik” voltak, és hogy ő a tanáruk volt az nem számít, az egyetlen dolog ami számított az hogy együtt voltak.

Amennyiben nem létezik egység, egyesülés, akkor nem létezik a Fénnyel való azonosság. Egység nélkül nincs azonosság. Ez egy alapvető, kötelező feltétel.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.