Dr. Michael Laitman

Tanuljuk meg hogyan váljunk emberré

Kérdés:

Egyik cikkében Rabash egy tanmesére utal, ahol az egyik személy nagy összeget vett kölcsön annak érdekében, hogy barátjának ő maga kölcsönt adhasson, bár nem volt benne biztos, hogy visszakapja barátjától a pénzt. Azonban amikor a barátja egy a bank által garantált visszafizetési levelet adott neki, elkeseredett, mivel elveszette esélyét annak, hogy “értelem feletti hitben” maradjon barátjával szemben, és ezáltal nem volt képes előbbre lépni a spirituális úton.

Válaszom:

Legyünk óvatosak a Teremtő felfedésével. Én nem akarom, hogy Ő teljesen felfedje magát, mivel ha azt megteszi, akkor én teljesen az Ő szolgájává válok, és “állattá” válok, a függetlenségem pontja (az emberi lény) eltűnik belőlem. Az emberi lény akkor emelkedik ki belőlem, amikor nem érzékelem a Teremtőt közvetlen módon, hanem akkor amikor én keresem az Ő képmását, hogy felállítsam az adakozás pédáját, és azt megépítsem magamon belül. Annak érdekében hogy ezt megtehessem egy példát, modellt kell találjak, és ezt a tulajdonságot az Ő nyilvánvaló nyomása nélkül kell megszerezzem.

Ez hasonló ahhoz, ahogy mi egy gyerekkel bánunk, amikor játékot adunk nekik, de nem segítünk neki annak összerakásában, így megengedve neki, hogy a munkát elvégezze. Sőt mi több még szánt szándékkal nehézségeket teremtünk, hogy a gyerek megpróbáljon azokkal megbirkózni magától, és tanuljon abból is. Mi élvezzük ahogy a gyerek erőfeszítéseit és haladását figyeljük, mivel ez az ahogy ő fejlődhet.

Mi nem engedjük meg a gyereknek hogy érezze nekünk könnyű lenne ugyanazt elvégezni. Épp ellenkezőleg, mi úgy teszünk, mintha hogy mi sem tudnánk mi tegyünk, és ódzkodunk a feladat elvégzésétől. Mi játszunk, és megpróbálunk közösen a gyerekkel valami megoldást találni. Mi mindezt azért tesszük, hogy egy munkaterületet nyújtsunk számára, megadjuk neki a lehetőséget az erőfeszítésre, és ezáltal felfedjük neki a valóságot a sötétségből. Mi nem találjuk meg a megoldást számára, azt neki magának kell megtalálnia.

Még akkor is ha mi hajlandóak lennénk segíteni, és magadni a szükséges magyarázatokat, azt nem szabad megtennünk mielőtt ő maga nem próbálja ki összes lehetőségét a helyes válasz megtalálására. Amennyiben kéri segítségünket, az azt jelenti, hogy ő egy nyilvánvaló, fájdalmas, értelmes kérdéssel rendelkezik. Ő már mindent kipróbált amire képes volt, és semmi nem működött. Csak ebben az esetben segítünk neki, és kisegítjük abban amire ő nem volt képes természeténél fogva.

Amennyiben ő nagy erőfeszítést tesz, és megérti hogy képtelen a feladatot saját erejéből elvégezni, akkor előbb utóbb felkészíti vágyát és felkészíti elméjét további tisztázásokra és segítségre, azaz egy a magánál magasabb szintről jövő behatásra. Ez a “hozzáadás” teszi őt emberi lénnyé. Azonban amennyiben én felfedek mndent számára mielőtt saját erőfeszítést tenne, akkor az én magyarázataim semmi hasznosat vagy újat nem hoznak létre számára sem vágyában, sem elméjében.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.