Dr. Michael Laitman

Milyen imák érik el a Teremtőt?

Kérdés:

Rabash azt írja, hogy a Teremtő „hallja minden száj imáját.” Azonban Ön azt mondta, hogy az imának belsőnek kell lennie. Tehát akkor milyen imákat hall meg a Teremtő?

Válasz:

Ez ima egy vágy, amely éppen eléri a Teremtőt. Csak két erő van a világon: a megszerzés ereje (vonzerő) és az adakozás ereje (elutasítás). Valamint van a formák egyezésének törvénye: a köztük lévő hasonlóság fokozatával arányosan, az erők (objektumok) közelednek egymáshoz, és az eltérésüknek megfelelő mértékben távolodnak egymástól.

Mivel a Teremtő egy abszolút akarat az adakozásra, és Ő „elvárja” tőlünk, az egyenlőséget vele, ahol a kapni akarás vágya, hasonlóvá válik Hozzá, és az adakozás erejévé válik. Ennek a biztosítására, elhelyezte egy szikráját, a „szívben lévő pontban”, ami egy kezdeti pontja az adakozás minőségének, a mi természetünkön, a kapni akaráson belül. Nekünk ezt kell finomítani.

A Teremtő csak erre az imára ad választ. Semmilyen más fajta ima, nem éri Őt el. A Teremtő mindenkinek az imáját meghallja, aki az adni akarás erejét kéri. A Teremtő, az adni akarás törvénye, tehát ő nem a kérésre reagál, hanem az adni akarás képességének a vágyára. Ha mi nem ezt kérjük, Ő még nagyobb szenvedést küld, hogy ezen az úton ismertesse fel velünk, hogy mit kell kérnünk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.