Dr. Michael Laitman

Gyere ki a megbízható otthonodból, és légy egy sátorban

Az újév (Rosh Hashanah) ünnepe elött, a vezeklés időszakában (Selichot), kijelentjük, hogy minden egoista vágyunkat, mint a gonoszt határozzuk meg. Aztán kivágjuk a múlt évből, és azt akarjuk, hogy a következő évben felnőjön az új változásokhoz (Rosh Hashanah).

Szintén realizáljuk, hogy nem tudunk tenni semmit magunkkal; ezt úgy hívjuk, hogy a engesztelés napja ( (Yom Kippur). Eldöntjük, hogy egy megoldás van: megnövelni az adakozás fontosságának minőségét, amit semmibe vettünk az egoizmusunkon belül. Elhatározzuk, hogy megnöveljük a spiritualitás fontosságát, hogy ne kötelezzük el magunkat az egoista  vágyainkban, és hogy megnöveljük az adakozási vágyat. Ez szimbolizálja Sukkot ünnepét.

Vedd az adakozás vágyát, ami nem tűnik fontosnak, ami hulladék neked, és értékeld annak alapján, hogy megbecsülöd a fontosságát. Ne kötelezd el magad az egoizmusodban, fogékony vágyaidban, hanem gyere ki egy „ideiglenes helyre”, az adakozás vágyába.

Ki kell jönnöd egoista kényelmes otthonodból, fel kell építened egy új struktúrát, ahol a legfontosabb részlet, a tető, adakozás minősége lesz. Ez megmutatja, hogy milyen mértékig tudod kiegyenlíteni a Fényt, ami a Sukkah teteje felett helyezkedik el. Ez addig a mértékig, fog látszani neked, ameddig képes leszel befogadni. Ez a Sukkot ünnepének értelme.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.