Dr. Michael Laitman

Ne kűzdjünk a Fény ellen

Kezdetben a Fény megteremtette a megszerzés iránti vágyat. Utána kifejlesztette a vágyat, és eltávolította azt magától annak érdekében hogy annak függetlenséget adjon, lehetőséget arra, hogy magát irányítsa, és a Fénnyel azonossá válhasson. Ebben a folyamatban a Fény mindig az elsődleges, ez az ok, míg a megszerzés iránti vágy csak másodlagos, a következmény.

Minden cselekedet a megszerzés iránti vágyban a Fény behatására történik. A vágy maga képtelen a cselekedetre. Csak a benne levő Fény jelenléte adja meg a megszerzés iránti vágynak azt a lehetőséget, hogy az a Fénytől egy bizonyos behatást kérjen.

Ahogy a Fény felkészítette a vágyat a független korrekcióra, megadva annak a lehetőséget, hogy az (a vágy) a Fénnyel hasonlatossá válhasson, a Fény a továbbiakban nem az elsődleges tényező a vágy által végzett cseledetek vonatkozásában. Az már csak mint motíváló erő marad meg. Az (a Fény) felébreszti a vágyat a cselekedetre, megteremtve számára az összes szükséges feltételt annak korrekciójára, hogy a vágy képes legzen elérni a Fénnyel való azonosulását.

Azt a folyamatot, ahol a Fény megteremti az összes szükséges feltételt a vágy számára, hogy az elérhesse a Fénnyel való azonosulást nevezzük a Fény és a megszerzés iránti vágy leereszkedésének felülről lefelé. A vágy fokozatos érését ameddig el nem éri a Fénnyel való azonosulást hívjuk úgy, hogy az alulról fölfelé való felemelkedés. A felülről lefele való leereszkedés alkalmával a Fény létrehozza az alulról fölfelé való emelkedés szintjeit, meghagyva a megszerzés iránti vágynak a szabad akaratot (szabad választás és cselekvés). Ez a szabad választás abból áll, hogy a vágy a Fénnyel való közelségre, azonosulásra aspirál, a Fényhez fordulva.

A Fény úgy programozta be a felemelkedés szintjeit, hogy a vágyat olyan formákon vezesse keresztül, amelyeket annak el kell érnie fokozatos korrekciója során. Mindaz amit nekünk tennünk kell, hogy megfeleljünk a bizonyos spirituális formának minden egyes szinten, és hogy a Korrekció Fényét hívjuk magunkra, mely képes minket a Fényhez hasonlóvá tenni.

Annak érdekében, hogy mi megértsük a Fény munkáját magunkon, és hogy megértsük korrekciónk programját, és hogy vágyjunk eme program magunkon való megvalósítására, mi összegyűlünk a csoportban, Kabbalát tanulunk, és egymást arra inspiráljuk, hogy fontosságot tulajdonsítsunk annak, hogy elérjük az azonosságot a Fénnyel, és hogy ne álljunk annak ellen. Ebben a folyamatban, először is le kell nulláznom magamat “megszorítást” hozva létre (Tzim Tzum), mintha nem is léteznék. Engednem kell egyszerűen, hogy a Fény jöhessen és elvégezhesse munkáját. Ez a passzív résztvétel megengedi nekem, hogy megtaláljam a “Fényhez vezető ösvényt”.

Ezután nekem már aktívan kell vágynom a Fény behatására, mivel azáltal, hogy ezt teszem én megnövelem a Fény folyamának nyomását azzal a megegyezéssel melyet én a csoporttól kapok. Azáltal, hogy beleegyezek abba, hogy megkapjam a Fény erőteljes hatását (azáltal, hogy azt mondom “legyen ahogy legyen”), én elnyerem az adakozás tulajdonságát, a Teremtővel való hasonlóságot. Én behelyezem az én minimális vágyamat (beleegyezésemet), de a Fény erőteljes áramának köszönhetően én hatalmas mennyiségű adakozást (adakozás iránti szándékot) kapok a kilépésnél, és ez az én új “énem”.

1. megtalálom a Fényhez vezető ösvényt

2. megnövelem a “nyomást”

egyezményünk – adakozás- “én”

beleegyezem a Fény behatásába

A Fény behatol az én eredeti “szívben található pontomba” (Netzotz, szikra), és azt “felfújja”. Azáltal, hogy én beleegyezem a Fény cselekedtébe, én “növekszem” ameddig el nem érem a 125. spirituális szintet, a Teremtőt és elérem ugyanazt a hatalmasságot.

EZ az amit a Sukkot ünnepe szimbolizál. Igazából az összes ünnep világunkban csak szimbóluma annak, ami velünk a spirituális világban történik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,151 seconds.