Dr. Michael Laitman

Honnan tudhatjuk, hogy össze vagyunk-e kapcsolódva?

Baal HaSulam elmagyarázza az “Arvut” című cikkében, hogy senki sem képes elérni a célt a barátainak segítsége nélkül, mivel akkor a személy nem rendelkezik a megfelelő hajtóerővel, az “élet szellemével”. A személynek a spirituális úton fel kell fegyvereznie magát egy hatalmas vággyal, miután felfedezte a törést közöttünk, mivel a közöttünk levő gyűlölet ereje leleplezi a “gonosz hajlamot”. Még a Zohár is arról beszél, hogy a Rabbi Simon csoportjában levő barátok hogyan fedezték fel az egymás között a gyűlöletet, és csak azután érték el a szeretetet, szintről szintre a Fény magukra vonzásával, melyet a közös tanulással értek el.

A cél az mindig valami olyasmi, amit a kapcsolatainkon belül fedezünk fel. Azáltal, hogy fokozatosan helyreállítjuk a kapcsolatokat magunk között a Fény segítségével, mi 125 szintet fedezünk fel, amíg el nem érjük a Teremtőt. Ezáltal mi magát a Teremtő érjük el, értjük meg, a Reformáló Fénynek a teljes erejét. Azonban amennyiben mi nem minden arra alapozunk, hogy felfedjük a törést és annak korrekciójának helyét, akkor cselekedeteinknek semmi köze nincs a spiritualitáshoz.

Valóban nekünk csak egy kapcsolatunk van a spirituális világgal, és ez a közöttünk levő kapcsolatok törésének a helye. Írva van: “Én megteremtettem a gonosz hajlamot”. Ez az amit nekünk meg kell találnunk, és teljesen felfednünk. Ezért van az, hogy teljes munkánk arra van áldozva, hogy megkülönböztessük a barátok közötti kapcsolatok tulajdonságát a Teremtő felfedezésére irányuló úton: Magam, a barátok és a Teremtő (Izrael, a Tóra és a Teremtő).

Mi a közöttünk levő kapcsolatot keressük, melyben a Teremtő el van rejtve. Ez az a kulcs, mely megnyitja a Hozzá vezető ajtót. Azáltal, hogy korrigáljuk a kapcsolataink iránti attitűdünket, mi megtaláljuk az adakozás és szeretet tulajdonságát, és ez az ahogy a Teremtőt magát felfedezzük. Ez az egyetlen módja ahogy egy barát a másik barátot segíteni képes. Ebből áll egyetlen szabad cselekedetünk. Minden más cselekedet szükségszerű, bábúszerű, előre meghatározott. Semmi mást nem követelhetünk egymástól a segítésre irányuló vágyon kívül.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.