Dr. Michael Laitman

Mit rejt el, a Fénynek ez a szikrája?

A Körbevevő Fény tölti ki a teljes valóságot, és minden azon múlik aki azt megkapja. Soha semmi nem változik: a Teremtő megteremtette a vágy pontját Fényével, és semmi más nem létezik. A teljes evolúció ebben a pontban történik, mely pont kiterjed, mint hogyha megváltoztatná méretét, mivel úgy érzi, hogy megkap valamit valakitől.  Ezáltal a vágy az a pont, mely a megszerző érzékelésén belül növekszik.

A vágy nem saját maga által növekszik, hanem annak az érzékelésnek a segítségével, hogy létezik egy Adakozó. A fejlődés első fázisában (Behina Alef) a teremtmény megszerzőnek érzi magát. Abban a pillanatban, hogy érzékelni kezdi az Adakozót, azonnal elkezd megváltozni.

A második fázisban (Behina Bet) hasonlóvá akar válni az Adakozóhoz, és elkezd azon gondolkozni, hogyan képes ezt véghez vinni. Ez lefekteti az alapjait a Zeir Anpin kezdetének, mely a harmadik fázis (Behina Gimel) ahol a Teremtő mása jön létre azon módon hogy megszerzés történik az adakozás szándékával.

Ezek után, miután megkapta annak érzékelését mit jelent a Teremtőhőz hasonlónak lenni a teremtmény átlép a negyedik fázisba (Behina Dalet), és el akarja érni az Adakozó státuszát. Ez az a pont ahol a teremtmény hirtelen szégyent érez, és az Első Megszorítás (Tzimtzum Alef) megtörténik. Ezáltal a kezdeti teremtés cselekedetén kívül, mely a “pont megteremtése a semmiből”, miden további fejlődés, evolúció az Adakozó érzetéből adódik.

A Felső Fényben nincsenek változások. A bölcseink még arról is informálnak mknket, hogy a Végtelen Világban (Ein Sof) a lehető legkisebb Fény, a Nefes de Nefes található. A spiritualitásban a számítások nem súlyon, vagy térfogaton keresztül történnek, hanem a minőség az egyetlen lényeges dolog.

Egy apró pontból született meg a teljes Univerzum, ahogy fizikusok nekünk tanítják. Hogyan? Nem igazán tudják, mivel valójában minden teljesen más alapfeltételek alapján van lemérve, mely feltételekhez nem jutottunk még el, a fontosság alapfeltétele alapján. Mi azt gondoljuk, hogy a fontosságnak nincsen anyaga, és az nem eléggé valóságos, de igazából az a legfontosabb, és a leghatásosabb.

Ennél fogva az edény (Kli) mérete az Adakozó fontosságának tudatosságától, érzékelésétől függ. Más szóval a Fény attól függ, hogy én milyen mértékben tágítom ki az edényt. A Fény az csak egy szikra, az edény pedig egy magvacska méretű, és én képes vagyok azt a végtelenség “méretére” növelni. Minden csakis tőlem függ.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.