Dr. Michael Laitman

Egy lakhely a Végtelen Világban

Kérdés:

Az van írva a  Sukkot ünnepéről: “Jöjj ki az állandó otthonodból, és tartózkodj egy ideiglenes helyen.” Azt hiszi valaki, hogy egy épeszű ember elhagyja a biztonságos és kényelmes otthonát, és elköltözik, egy ideiglenes kunyhóba?

Válasz:

Állandóan sürgetve leszünk megváltoztatni az egoista ittlétünket, az akaratunk ellenére is egyébként. Nem lényeges, mennyire látszik biztosnak, valakinek az otthona éppen most, ám mindenki beláthatja, ez ideiglenes, és mindannyian el fogunk költözni, egy másik, állandó helyre.

Azonban a Kabbalah meghívja a személyt, hogy „hagyja el állandó tartózkodási helyét” ami láthatólag sokkal ésszerűbb hely, és költözzön egy „ideiglenes” helyre, megelőlegezetten. A mi  egoizmusunk olyan képet alkot a világunkról, hogy ez egy állandó hely, azonban a Kabbala tanulmányozása feltárja a különböző kapcsolatokat a világok között: az adakozás világa állandó, mivel mindenki aki ebben van, egyesül a Teremtővel és eléri a végtelent és teljességet a Végtelen Világban.

Mi, mint a kisgyermekek be vagyunk ágyazódva a jelenlegi tartózkodási helyünkbe, és félünk elmenni innen, félünk elhagyni a kedvenc játékunkat. Még felnőtt létünkre is problémát okoz feladni a jelenlegi nézeteinket, és másképpen tekinteni a világra. Azonban pontosan a különbség az állandó és az ideiglenes tartózkodás között segít az új környezetben való eligazodásban. Megpróbálok elkülönülni az előző környezettől, az „állandó otthonomtól.”

Az előző környezetemben, nyomás alatt voltam a médián keresztül, a kollegáim és a szomszédjaim véleménye által; ez kötelezett engem, és úgy kellett gondolkoznom, mint bárki más. Egy csomó dologtól függésbe kerültem, melyek meghatározták az „állandó tartózkodásomat”; nehezteltem mindenkire és rohangáltam összevissza, akár csak a többiek. Mindenki egyetértett, és megértette ezt.

Azonban az állandó tartózkodásról kiderül, hogy olyan, mint egy koncentrációs tábor, és nem tudok megszökni! Elkezdem kívülről látni magam, és azt, hogy ez az állandó élet, valójában nagyon is ideiglenes, és hamarosan véget is fog érni. A könyvek befolyása alatt, a  csoport véleménye ismeretében, fokozatosan elhagyom  ezt a “egér futást” amit életnek hívnak, és látom az „ideiglenes lakhelyet” (állapotot) a   Felső Fényben, az abszolút nyugalomban, ebben a világban és a következőben is már most.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,608 seconds.