Dr. Michael Laitman

A lényegre fókuszálás

Kérdés:

Milyen módon tudom megváltoztatni az értékeimet? Hogyan teremtsem meg a Felső Erő fontosságát, amely folyamatosan meghatároz és formál engem, és a világom, az anyagi, növényi, fizikai sőt, még az emberi vágyak felett is? Hogyan használjam a csoportot, a környezetet, hogy minden fölé emelkedhessek, ami fontos az egoisztikus vágyaknak?

Válasz:

Ez a jellemzője a fontosságnak, amely megkülönbözteti az egoisztikus vágyat a spirituális vágytól, amely az adakozásra irányul. A fizikai szinten ez koncentrálódik a Kliben (edény), miközben a spirituális szinten ez a Teremtőre összpontosít.

Ez az a lényeg, amelyre mindenkinek fókuszálnia kell a figyelmét: arra, hogy mit kap, vagy arra, hogy Kitől kapja.

A fontosság jelentősége átkapcsolható. Például, egy anya szemszögéből a gyermek fontosabb, mint ő maga. Azonban milyen módon alkalmazhatom ezt a példát, más emberekkel kapcsolatban, egy ennyire különböző világokban? Hogyan győzhetem meg magam a fontosság átirányításáról, a saját életemről, egy bizonyos erőre, amely elém festi ezt a világot?

Ennek az értékére emlékeznem kell, amikor felfedem ezt az erőt a megtett erőfeszítés által, amely magának az erőnek a vizsgálatára irányul. Megszerzem a felfedés edényét. Most, az erő is jelen van, de én nem fókuszálok az érzékelésére. Tehát, milyen módon összpontosítsam a figyelmemet erre?

Minden a fontosságtól függ. Amikor a Teremtőre összpontosítok, érzem Őt, és Benn élek. Végezetül meg tudom különböztetni a dolgokat, amiket ezt megelőzően észre sem vettem. A Teremtő önmaga nem változik. Mindig abszolút nyugalomban van. Ez csak a folyamatosan működő Reshimot (a spirituális gén) amely erőfeszítésekre ösztönöz. Később nekem magamnak kell látnom az utat, hogy összpontosítsam ezt az erőfeszítést bármire, ami lényeges.

Ez az, ahogy a környezet elhozza a szabadulást. Mint egy szemüveg fókuszálja a szemeimet a lényegre. Egyesülünk, felemeljük a fontosságát a spiritualitásnak és összpontosítjuk a közös erőfeszítésünket a keskeny pontra, amelyen keresztül elkezdem látni a Teremtőt.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,698 seconds.