Dr. Michael Laitman

“És van egy bölcs feleség az Úrtól”

A Zohár, “VeYechi (És Jákob élt) fejezet,” 401. bekezdés: Tehát a Teremtő az egyetlen, aki feleséget ad a férfinak, és az összekapcsolódásuk Tőle (Teremtőtől) származik.  Ezért írva van, “És van egy bölcs feleség az Úrtól”

Minden, ami felbukkan, az összes világban, kizárólag a köztünk lévő kapcsolattal magyarázható. Ez ezért van, mert az összes világ az egyetlen Kli (befogadó edény) darabokra törése után jött létre. A Kabbala bölcsessége elmagyarázza, hogy lehet visszaállítani a törött darabokat egy egésszé ismét.

“Az asszony” vagy“a feleség” a vágy, amit a “férfinak” vagy “a férjnek” korrigálnia kell. “Az asszony ” a törött, egoisztikus vágy, ami feltárásra kerül, köztem és a csoportban lévő barátaim között, annak korrigálatlan állapotában. Nekem kell korrigálnom, megtalálnom a Fényt benne, és kitöltenem az „asszonyt.”  Magam vagyok a korrekcióra, az adakozás erejének a megszerzésére irányuló vágy, a szándék. Ezzel képes leszek korrigálni, a „valakire irányuló megszerzési” szándékot. („az asszonyt”)

Felfedezem a törött kapcsolatot köztem, és a barátaim között. Érzékelem őket, mint a korrigálatlan „női” részeimet; úgy kezelem ezt a tévedést, mint a sajátomat, mivel „mindenki a tévedései alapján hoz döntést”; korrigálni akarom ezeket: ezért felépítek magamban, egy „korrigált asszonyt” mindebből. Akkor ezekben a korrigált vágyakban elérem a Teremtőhöz való tapadást, a törvénnyel összhangban: “Férj és feleség és a Shechina köztük.”

A törés helye kiegészítődik a szűrő által. Végrehajtom az összetapadást, (Zivug) a Fénnyel ebben a vágyban, aminek van szűrője, ezáltal feltárja a Fényt önmagán belül. Ez azt jelenti, hogy már elértem az összetapadás fokozatát.

A korrigált vágy ki van töltve a Belső Fénnyel, és így feltárul a Teremtő önmagamban, a teremtményben. Ez az, amit a Kabbala bölcsességében beteljesedésének , vagy a Teremtő feltárulásának nevezünk, a teremtett lények számára.

Mit jelent az, hogy a Teremtő hajtja végre a Zivugimot” (párosodást, összetapadást)? Azt jelenti, hogy Ő állítja át valakiben a vágyakat, amelyek elvezetik a Felső Fény felfedezéséhez, amely kitölti az egész teremtést.  Azonban az egyszerű Fény elérésének érdekében, alá kell, hogy merülnünk, és meg kell értenünk és tudatában kell lennünk a kapcsolatok minden formájának, mert mindezek építik fel a valóságot. Ez hasonló ahhoz, ahogy az egyszerű, fehér szín tartalmazza önmagában, az összes többi színt.

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.