Dr. Michael Laitman

Mindenkinek fejlesztenie kell lelkét

A Kabbala a lélel korrekciójával foglalkozik. Mindenki rendelkezik lélekkel, de az egyenlőre rejtve van. Mindez az élet értemének megismerésére szolgáló vágy. Amikor az a vágy megfelelő mértékben felébred, hogy a személyt a Kabbala tanulás helyére elvezesse, az azt jelenti, hogy a lélek elkezdett kibontakozni. Az ilyen személy elkezdi érezni a Kabbala bölcseletének szükségességét. Egyébként nem lenne képes lelkét fejleszteni, és az megmaradna egyszerű pontként, amely a hajtóerők nyomását váltaná ki, melyet szenvedésként érzékelünk.

Az élet célja az, hogy felfedezzük és kifejlesszük lelkünket annak érdekében, hogy kapcsolatba lépjünk a Teremtővel. Ezáltal nem számít milyen természetes képességekkel rendelkezik a személy. Néhányan a tudományok felé vonzódnak, néhányan a kultúra és oktatás felé, a harmadiknak egyszerű fizikális foglalkozásra van szüksége, míg másnak filozófiára.

Vannak lusta, hajtós, okos egyének. De abszolút semmilyen kapcsolat nincsen mindezen korporeális tulajdonságok és a lélek kifejlődése között. A Kabbala azt mondja: “Nem a bölcs tanul”. Én magam is nagyra értékelem a tudást és a tudományos megközelítést, de azt is láttam hogy mindez mennyire lekötözheti, akadályozhatja a személyt. Ennél fogva nincsenek korlátozások, az egyetlen kulcs a vágy!

Csak a szívben található pont számít, mely a Fény által van gondozva, nem pedig az ember korporeális vágyainak egyike. Semmilyen fajta viszony nincsen az ember természetes képességei, szokásai, korábbi tanulmányai és lelke korrekciójának sikere között.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.