Dr. Michael Laitman

A korrekció sorrendje

Azáltal, hogy rajtunk cselekszik, a Fény ketté oszlik bennünk a megszerző és adakozó vágyakra, és mi taszítást kezdünk érezni közöttük. Tisztává válik, hogy az adakozó vágyak egy másfajta érzékelés és beteljesülés irányában garvitálnak mint a megszerző vágyak.

Mindegyikőnk rendelkezik mindkét fajta vággyal, és a kérdés csak az melyik győzedelmeskedik. Azokban a lelkekben, melyeket “Izraelnek” tekintünk, az adakozó vágyak, GE (Galgalta ve Eynaim) uralkodnak az AHAP (Awzen, Hotem, Peh) felett, míg a “világ nemzeteinek” lelkeiben a megszerző vágyak, az AHAP uralkodik a GE felett.

Az első típusú lelkek közelebb vannak a Fényhez mely beragyogja őket az Ohr Makif-al (OM, Körbevevő Fény), és azt okozza, hogy ők menjenek először keresztül a korrekción. Ameddig “Izrael” nem korrigálja magát, lehetetlen elkezdeni a “világ nemzeteinek” korrekcióját. Először “Izrael” korrigálja magát saját GE részében (a jobb vonalon), majd magához csatolja saját AHAP-ját (a bal vonalat), és végül megépíti a középső vonalat azokból, ezáltal korrigálva a “világ nemzeteit” saját magán belül. Ennek eredményeképpen “Izrael” képes folytatni a korrekciót a kollektív csoport, a “világ nemzetei” számára, mivel saját korrigált edényei össze vannak kapcsolódva a többi lelkek korrigálatlan edényeivel, amelyek várakoznak.

A két vonalon történő munka a megszerző és adakozó edényekkel, és azok kombinációja alkotja meg a közéspő vonalat. Ezek a lépcsőfokai a korrekciónknak a kollektív lélek mindkét részében. Emellett hatalmas korrekciók történnek az AHAP-ban, vagy megszerző edényekben a “világ nemzetein” belül, míg a GE, mely kezdetben a Bina szintjéről leereszkedett az AHAP-ba, az kizárólag azért létezik, hogy azt (az AHAP-ot) korrigálni legyen képes.

Ezáltal a mi teljes korrekciónk, mely megelőzi a “világ nemzeteinek” korrekcióját a kollektív lélekben az egyszerűen csak felkészülés a valódi korrekcióra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.